Last Resort

Najnovija ovogodišnja udarna serija Američkog kanala ABC, na iznenađenje mnogih, neće biti klon Lost-a.

Ovih dana se na internetu veoma tiho proslavila dvogodišnjica završetka veoma popularnog (i predugo emitovanog) Lost-a, TV serije koja je pomerila standarde viralnog marketinga i kultivisanja armije fanova koji su bili spremni da i iz najmanje informacije naprave teorije zavere koje i dan danas nisu razjašnjene.

Na svu sreću, ispostavilo se da TV serije ovakvog supernatural/mystery/thriller tipa ne mogu proći kod publike koja je veoma probirljiva. Skupe serije kao što su The Event, Flash Forward i Alcatraz su se neslavno završile posle samo jedne sezone ostavljajući njihove gledaoce da se sa setom sećaju na protraćene sate njihovih života, pa i ne čudi činjenica da se i sam kanal ABC odlučio da promeni fokus na nešto novo.

Serija Last Resort ima itekako dobru šansu da ove jeseni gledaocima ponudi dobru dozu zabave, uzbuđenja i neizvesnosti. Glavni čovek koji je zadužen za kreaciju i rad ovog show-a je višestruko nagrađivani Shawn Ryan (The Shield), a glumačku postavu predvodi  Andre Braugher koji kod ima legendarni status zbog svoje fenomenalne uloge Frank Pembleton-a u poznatoj policijskoj seriji Odeljenje za Ubistva: Život na Ulici  (Homicide: Life on the Street).

Radnja serije prati Braugher-a kao kapetana najmodernije vojne nuklearne podmornice koji odbija da bez potvrde od njegovih pretpostavljenih lansira lansira svoj nuklearni tovar na Pakistan. Odmah posle toga, jedan deo Američke vojske neuspešno napada njegovu podmornicu što započinje glavnu misteriju serije – raskrinkavanje istine o tajnom delu Američke admisitracije želi da započne treći svetski rat u Aziji. Dobra misterija, pravi Tom Klensijevski vojni rasplet koji prati kapetana koji po svaku cenu želi da zaštiti svoju posadu i integritet “američkog sna”, poprilično dobar budžet i lokacije će sigurno zabaviti gledaoce u prvih par epizoda. Sve posle toga je već pitanje kvaliteta scenarija i jačine glume svih likova.

Nadamo se da će Last Resort uspeti da se probije u veoma konkurentnom TV tržištu i dati nam makar dašak odmora od ostalih “mythology heavy” serija koje pokušavaju da emuliraju Lost (čak i ABC sprema par komada – Zero Hour i Revolution).

 

Diskusiju o ovoj seriji na Photon Tide forumu pogledajte ovde.

Komentari: