The Zero Theorem

Novi film Terija Gilijana obećava nešto veoma slično njegovom filmu ”Brazil”, uz novi zaplet i novog, ali jednako fantastičnog glavnog glumca.

Kako prenosi Colider.com ovog oktobra Gilijan bi trebalo da počne sa snimanjem filma ”The Zero Theorem ”, i to sa sjajnim austrijskim glumce Kristofom Valcom.

On će tumačiti lika po imenu Qohen Leth, neobičnog kompjuterskog genija koji je odlučan da otkrije svrhu postojanja, ili njen nedostatak, i to kroz misteriozan projekat. Scenario je smešten u ”orvelijanski korporativni svet gde ”mancams” uređaji služe kao nadzorni alati tela poznatog samo kao ”menadžment”, koji očekivano nije zadovoljan postojanjem bilo kakvog istraživačkog projekta o svrsi postojanja.

U ovoj stvarnosti, Leth ispunjava svoje namere, dok ga istovremeno u tome ometaju buntovni sin i ljubavnica u virtuelnom okruženju.

Film će se snimati u Evropi, a rezultat nas više nego zanima, budući da Gilijan definitivno ima šta da kaže o modernom društvu i smeru u kome se ono kreće.

Posebno će biti zanimljivo videti kako su se njegove vizije distropične budućnosti promenile od 1985. i ideja predstavljenih u ostvarenju ”Brazil”.

Komentari: