Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Ovog leta u biskopima ćete moći pogledati filmsku adaptaciju poznatog bestseller romana koji je opisao epsku bitku između osnivača Amerike Abrahama Linkolna i besmrtnih hordi vampira.

Američki pisac Seth Grahame-Smith je uspeo nekoliko puta da se nađe na vrhu liste najpopularnijih romana širom sveta. Njegovo totalno neočekivano uparivanje istoriskih ličnosti, klasičnih romana i horror negativaca u romanima “Abraham Lincoln, Vampire Hunter” i “Pride and Prejudice and Zombies” su osnovali totalno novi talas adaptacija starih popularnih romana u fantasy okruženjima (među kojima se svakako izdvaja Ben H. Winters-ovo delo  “Sense and Sensibility and Sea Monsters“).

Impresionirani velikim uspehom ovih romana, filmski studio 20th Century Fox je otkupio prava za Abrahama Linkolna i u kooperaciji sa producentom Tim Burton-om i režiserom Timur Bekmambetov-om (Night Watch, Wanted) su uspeli da naprave film koji će se pojaviti u bioskopima ovoga leta.

Ulogu Abrahama Linkolna će glumiti mladi američki glumac Benjamin Walker, a glavnog vampirskog negativac će biti Engleski veteran Rufus Sewell.

 

Komentari: