Alan Wake stiže na PC

Posle skoro 2 godine, PC igrači će najzad moći zaigrati ovaj prvoklasni psihološki triler

Pohvale koje je video igra Alan Wake zadobila posle svog pojavljivanja u prodaji sredinom 2010. godine su opravdale dugogodišnji rad koji je maleni Finski studio Remedy (kreatori Max Payne igara) uložio u njen razvoj. Kompleksna priča, odlična grafika, sumorna i strašna atmosfera i odlični inovativni način borbe je osvojio srca igrača Xbox 360 konzola širom sveta, kao i redakcije Photontide-a (opis igre). Nažalost, PC korisnici nisu bili tako srećni. Godinama su sa mukom pratili razvoj ove igre (koja je inicijalno bila najavljena za PC, ali posle intervencije Microsofta ta verzija je bila napuštena) i čekali dana kada će oni zaigrati ovo remek delo.

Remedy je danas najzad uslišio njihove želje i najavio izlazak Alan Wake-a na PC platformi tokom prvog kvartala 2012. godine.  Po prvim naznakama u osnovnom paketu igre će se naći i dva veoma dobra DLC paketa (koja nastavljaju priču sa završetka glavne kampanje), a na radost mnogih ova igra neće koristiti GFWL sistem zaštite i totalno će prigliti Valve-ov online servis za prodaju igara Steam.

Nadamo se da će izlazak ove igre naterati i ostale developere da svoje konzolne igre portuju na PC, a ponajviše Rockstar čija se igra Red Dead Redemption i dalje nalazi prva na listi želja PC igrača.

Komentari: