Alien prequel postaje “Prometej”

Alien prequel? Da, ali ne onakav kakvog ste očekivali.

Iako ranije najavljen kao prequel kultnog sf ostvarenja iz ’70-ih, režiser Ridli Skot je odlučio da u saradnji sa scenaristom Dejmonom Lindelofom priču preformuliše, tako da se zastrašujući Alien neće pojaviti, bar ne u formi kakvoj je mi poznajemo. Evo šta je režiser imao da kaže na temu ovog filma pod nazivom Prometej:

“Iako Alien jeste bio startna tačka za ovaj projekat, u toku kreativnog procesa je priča evoluirala u novu veliku mitologiju i univerzum u kojem je smeštena originalna priča. Pažljivi fanovi će prepoznati niti Alienske DNK, ali ideje koje ovaj film donosi su jedinstvene, ogromne i provokativne. Prezadovoljan sam što sam konačno pronašao jedinstvenu ideju za kojom sam tragao i što se konačno vraćam žanru koji mi je blizak srcu.”

Ridli Skot se ovim odlučio na sjajan potez. Umesto da sam sebe reciklira, odlučio je da film smesti u isti univerzum tako što je iskoristio bogatu mitologiju i pritom zaplet usmeri u sasvim novom, svežem smeru.
Ono što možemo konstatovati sa priličnom dozom sigurnosti je da će se u ovom filmu videti i konačno pojasniti poreklo misteriozne vanzemaljske rase takozvanog “pilota” iz prvog dela.

Prometej dolazi u bioskope 09. marta 2012.

Komentari: