AMC The Walking Dead Social Game

TV kompanija AMC i RockYou studio napravili su Facebook igru po poznatom televizijskom serijalu.

Prema rečima njenih tvoraca, igra će biti mešavina strategije, avanture i akcije, pa će nabavka zaliha i municije biti jednako važna kao i ubijanje hodača. U njoj, moći ćete da igrate kao poznati likovi iz serije, a radnja će počinjati pre dešavanja iz prve epizode, i polako se proširiti (igra će izlaziti u epizodama) do početka treće sezone ove jeseni. Igra će obrađivati poznate situacije (poput akcije Šejna i Otisa za nabavku respiratora), ali i sasvim nove zaplete koje će tvorci igre ugurati između događaja iz serije.

Naravno, sve će biti prožeto Facebook mogućnostima za povezivanje sa prijateljima tokom igranja, i sličnim prednostima korišćenja društvene mreže kao glavnog nosioca igre.

Predstavnici AMC i RockYou navode da su ostvarili odličnu saradnju, i da im je primaran cilj da oba sadržaja, tojest TV serija i igra, budu što bolje usklađeni kako bi publici pružili prepoznatljivo iskustvo ovog postapokaliptičnog zombi univerzuma.

Sve ovo zvuči lepo i zanimljivo, ali sama mehanika igre je ta koja će pokazati da li je ”AMC The Walking Dead Social Game” nešto vredno pažnje i vremena, ili još jedan od stotina sličnih, nezanimljivih projekata koji služe isključivo za promociju.

Igra je lansirana 9. avgusta, pa procenite sami njen kvalitet na ovoj adresi.

Hvala Ign.com na ovoj vesti.

Komentari: