“Artefakt” – roman o neispričanoj prošlosti

Izdavačka kuća “Skriptorijum”, objavila je novi roman fantastike Ivana Vukadinovića po imenu “Artefakt”.

Kako prenosi portal Art-Anima, radnja ovog dela smeštena je na prostor Srbije, pretežno oko Dunava, i kroz osam poglavlja pokriva period od sukoba sa neandertalcima do NATO agresije. Sve događaje iz različitih epoha povezuje glavni junak koji ima sećanja svojih predaka.

“Ivan Vukadinović (1974) se u svojim romanima koji su na granici oblasti naučne i istorijske fantastike vizionarski i smelo poigrava fenomenima vremena i prostora”, između ostalog u recenziji kaže Dinko Stojić.

U pogovoru, autor otkriva da ga je na pisanje romana inspirisalo otvaranje vizitorskog centra “Carska palata” u Sremskoj Mitrovici i da je svojim delom pokušao da skrene pažnju na ostavštinu brojnih naroda koji su na ovim prostorima živeli od drevne prošlosti do današnjice, ostavljajući tragove koji su se zasigurno, barem delimično, ugradili u identitet onih koji sada tu žive.

Ivan Vukadinović je do sada objavio trilogiju epske fantastike “Tri goblina” (2006-2009), kao i romane “Agarta: kraljevstvo podzemlja i zemlje” (2010), “Jeretici Agarte” (2012) i “Artefakt” (2012).

Prvo poglavlje romana pročitajte ovde.

Komentari: