Bez kontakta sa vanzemaljcima

Zahvaljujući dve građanske inicijative, administracija SAD formalno je izjavila da nikada nije uspostavila kontakt sa bićima koja nisu sa planete Zemlje.

Koristeći dve peticije koja su sakupile preko 17000 potpisa, građani su zatražili zvanični stav Bele kuće o ovom pitanju preko akcije ”We the People”.
U odgovor su dobili zvanični, pismeni izveštaj koji negira da postoji bilo kakve informacije vlade Sjedinjenih država o postojanju vanzemaljaca, kao i prikrivanju činjenica o tome.

”Američka vlada ne poseduje nikakve dokaze da bilo kakav oblik života postoji van naše planete, da je bilo kakvo prisustvo postojalo ili da je ostvaren kontatk između vazemaljskog oblika života i bilo kog člana ljudske rase”, izjavio je u ovom dokumentu Fil Larson, ekspert Bele kuće za pitanja o istraživanju svemira.

U nastavku je naveo da je kontakt, prema sadašnjim znanjima, sa drugom, razvijenom vanzemaljskom rasu veoma malo verovatan, uzimajući u obzir distance i naše koncepte o razvoju života.

Pored toga, on je, međutim, istakao da se trenutno razvijaju projekti, poput teleskopa Keplera i sledećeg rovera koji putuje na Mars (Mars Science Laboratory) koji bi u budućnosti mogli da pruže nove podatke koje bi trebalo uvrstiti u diskusiju o postojanju života u svemiru.

Čitav odgovor pročitajte ovde

Komentari: