Bil Naj u novoj ”Frankenštajn” priči

Poznati Britanac je poslednja osoba koja se uključila u zanimljivo projekat ekranizacije stripa sa jednim od ključnih horor likova modernog doba.

Ovo su novosti iz Lionsgate studija koji već neko vreme razvija ekranizaciju stripa ”I, Frankenstein”. Zaplet filma trebalo bi da prati originalnu priču o stvorenju Viktora Frankenštajna, samo što je u ovom slučaju ono jedina stvar koja stoji između sveta i natprirodnih čudovišta koje su namerena da ga unište i preuzmu.

Naj je dobio ulogu glavnog negativca, demonskog princa, što, imajući u obzir njegov prethodni rad u ”Underworld” serijalu, ne bi trebalo da bude problem. Pored scenarija koji (na dobar način) jako liči na zaplet stripa ”Hellboy”, obećava i glavni glumac, Aron Ekhart, čija karijera, sa razlogom, poslednjih godina uključuje sve veće i veće filmove.

Trenutno, samo režiser, Stjuart Beti, deluje kao potencijalna ”slaba karika”, budući da će ovo biti tek njegovo drugo ostvarenje koje režira, a prvo je potpisao pre samo 2 godine. Teši činjenica da je, doduše kao scenarista, radio na mnogim ozbiljnim filmovima, poput ”Pirates of the Caribbeam” serijala.

Film počinje da se snima u januaru sledeće godine, a možemo ga očekivati u bioskopima početkom 2013.

Komentari: