Black Prophecy

Svi pasionirani ljubitelji Frontier-a, Freelancer-a ili Eve Online sada mogu potpuno besplatno da uživaju u prelepom miksu ove tri legendarne igre

U daljoj budućnosti, ljudska vrsta uspela je da dođe do sistema Tau Ceti i naseli prvu ljudsku vansolarnu koloniju Sabiador, gde se stvaraju dve nove ljudske vrste: Genidi i Tai. Prvi su nastali u pokušajima da se ljudska vrsta prilagodi svemirskim uslovima pomoću genetskih manipulacija, dok su drugi primenili tehnologiju i implante u iste svrhe. Usred političkih previranja i ratova između ljudskih vrsta, kontakt sa Zemljom je izgubljen i nikada nije ponovo uspostavljen. Ovo ukratko čini pozadinsku priču nove svemirske MMO igre Black Prophecy. Ova potpuno besplatna igra pruža izvanredno iskustvo putovanja prostranim svemirom, uzbudljive svemirske borbe u sklopu glavne priče, kao i neiscrpan broj “open world” misija koje možete da pokrenete sami ili u timu sa svojim prijateljima.

Igra takođe pruža zanimljiv modularni sistem modifikacije broda. Od novca, sirovina i delova koje zaradite tokom misija možete menjati nezavisne delove broda kao što su kokpit, krila, motori, oružja. Možete modifikovati postojeće delove i dati im bolje statistike. Takođe postoji i opcija da članovi istog klana grade sopstvenu svemirsku stanicu po istom modularnom sistemu. Igru započinjete kao bezimeni Sapiens (pripadnik nemodifikovane, originalne ljudske vrste na koju Genidi i Tai gledaju kao na inferiornu rasu) u običnom Sapiens šatlu, da bi tokom napretka glavne radnje mogli da odaberete kojoj sili ćete da se priklonite. Ako želite da se uživite u ulogu, znajte da su Genidi gracioznija rasa, ne spavaju, rane im zarastaju veoma brzo i sposobni su za telepatsku komunikaciju. Otporni su na bolesti, mogu da čuju u ultrasoničnim i infrasoničnim frekvencijama i imaju duži očekivani životni vek.  S druge strane, Tai su robusnija rasa, imaju nadljudsku snagu, nezavisne krvne tokove, rezervne organe, govore sve jezike, a umovi su im sposobni za visok nivo multitaskinga i brzu obradu podataka.

Radnju i univerzum osmislio je nemački SF autor Majk Marak i može mu se odati priznanje za temeljno odrađen posao. Pored osnovne priče o Sapiensima, Genidima i Taima, tu je i jedan daleko širi svet. Zanimljivo je, na primer, videti miks između svemirske stanice i katedrale u kojoj žive sveštenici religioznog pokreta koji oslepljuju sebe da ne bi bili ometeni fizičkim izgledom stvari, ili na primer utonuti u misteriju o prestanku kontakta sa Zemljom.

Ono što igru čini zaista zanimljivom jeste to što je potpuno besplatna, osim ako se ne opredelite da kupujete neke od premium proizvoda za poboljšanje vašeg broda. Ovo je ujedno i jedini način finansiranja ove igre. Trenutno, najveći problem u igranju jeste povremeni nepodnošljiv lag u komunikaciji sa serverima, što neke od početnih misija čini teškim za prelaženje zbog velikog broja ljudi koji samo isprobavaju igru, ali ne nastavljaju dalje. Ukoliko ste voleli igre poput stare Elite i Frontier-a ili Freelancer-a i Eve Online, ovo je odlična prilika da se ponovo upustite u avanturu u svom ličnom malom svemirskom brodu – potpuno besplatno.

Klijent igre možete skinuti sa zvaničnog sajta.

Komentari: