Captain America: The First Avenger

Nedugo nakon premijere Thora, Marvel nastavlja da priprema teren za film Avengers. Naravno, u pitanju je ikona američkog stripa: Captain America.

Rođen za vreme Velike Depresije u siromašnoj porodici, Stiv Rodžers je imao kao i većina dece loše detinjstvo. Zgrožen snimcima iz ratom opustošene Evrope, on se prijavljuje u vojsku ali biva odbačen zbog svojeg veoma lošeg zdravlja i fizičke nespremnosti. Međutim, taknut mladićevom iskrenom motivacijom, general Čester Filips mu nudi da volontira u specijalnom vojnom projektu pod nazivom “ponovno rođenje”.
Eksperiment prolazi sjajno pri čemu je Stivov organizam prošao kroz neverovatnu transformaciju, dajući mu maltene nadljudske sposobnosti. Posle nekoliko meseci intenzivnog treninga konačno odlazi na ratište u Evropu, ali sukob sa nacistima je samo vrh ledenog brega u odnosu na ono što ga čeka: Zlokobna organizacija pod imenom Hidra, na čijem čelu se nalazi “Red Skull”. Njihova namera je da ovladaju moćima kosmičke kocke, misterioznog uredjaja koji ima sposobnost da promeni same niti od koje je načinjen Univerzum, a koju je u drevna vremena Thorov otac Odin sakrio u Norveškoj.

Režija Džo Džonston. Gl. Uloge: Kris Evans, Hejli Atvel, Hjugo Viving, Tomi Li Džons i Stenli Tuči.
Film stiže u bioskope 22. jula 2011.

Komentari: