“Civilization Online” trejler

Pre nego što počnete da čitate, moramo da vas upozorimo – Sid Meier nije bio uključen u stvaranje ove igre.

Civilization Online je massively multiplayer strategy game koju razvija studio XL Games. Ona će se odvijati online, kao što i ime govori, i fokus će biti na pojedinačnom igraču i okruženju RPG-a. Drugim rečima, potezna strategija otpada. Trenutno se zna da će igrač birati između četiri civilizacije, dizajnirati svog avatara i prolaziti kroz ere označene kao Ancient, Classical, Medieval, Renaissance, Industrial i Modern. Pobeda će se ostvarivati pokoravanjem drugih civilizacija ili postizanjem svemirskog putovanja. Igrač na igrač borba (PvP) će biti sprovedena kroz bitke jedan-na-jedan, dok će napadanje pljačkanje gradova uključivati kooperaciju.

Ono što najviše povezuje Civilization Online sa prethodnim igrama iz serijala je stvaranje sveta – igrač će graditi građevine i osnivati naseobine, doprinositi nastanku svetskih čuda, a ekonomija će biti bazirana na razmeni sa drugim igračima.

Sve ovo deluje zanimljivo, ali nas najviše rastužuje (i zabrinjava) prvi podatak koji smo vam naveli i izostanak Meier-a u celoj priči. Teaser trejler za Civilization Online pogledajte ispod.

Hvala IGN.com na originalnoj vesti.

Komentari: