Crysis 2 + DirectX 11

Naslednik jedne od najlepših igara svih vremena na PC-u je najzad dobio patch koji donosi mnoštvo naprednih DirectX 11 efekata, a vizuelne promene su veoma primetne.

Posle nekoliko godina isčekivanja, fanovi su pre dva i po meseca najzad mogli započeti igranje ovog malog remek dela u formi video igre. Nemački studio Crytek je odlučio da nastavak legendarnog Crysis-a premesti sa sunčanih pacifičkih ostrva u betonski lavirint New Yorka koji se našao pod punim napadom vanzemaljaca. Odlično dizajnirano okruženje, zanimljiv gameplay i multiplayer su bili dobro dočekani, ali stari PC fanovi su ipak imali jedan veliki problem sa igrom – grafika. Iako je Crysis 2 sa sobom doneo jedan od najoptimizovanijih engine-a (koji fantastično izgleda i na veoma starim konfiguracijama) mnogo igrača je tražilo ključnu osobinu Crysis franšize – grafiku koja prevazilazi svu konkurenciju i baca najjače PC konfiguracije na kolena.

Crytek nije hteo da ih razočara, tako da se juče na internetu najzad pojavio besplatni vizuelni paket koji umnogome poboljšava izgled igre. Među mnogobrojnim DirectX 11 efektima izdvojićemo tesselaciju (u kome grafička kartica sama stvara novu geometriju na osnovu podataka koji su smešteni u teksturama), Parallax Occlusion Mapping (u kome grafička kartica stvara iluziju 3D reljefa na texturama, koristi se često za podlogu – kamenje, blato, zemlja), unapređeni blur, depth of field, senke, osvetljenje, refleksije, kao i podrška osvetljenja, blurovanja i senčenja svih particle elemenata igre.  Pored vizuelnih poboljšanja, renderovanje u DirectX 11 modu donosi i optimizaciju koda, tako da ako želite da igrate sa starim podešavanjima, igra će raditi bolje nego u DX9 modu.

Fajlove možete naći ovde (u pitanju su 3 datoteke – v1,9 patch, DX11 pack i Texture Pack).

Komentari: