Danas počinje E3

Saznajte par svežih gaming vesti kao i sve informacije o tome kako možete pratiti današnje događaje sa najvećeg sajma video igara na svetu.

Danas poslepodne po našem vremenu počinje ovogodišnji sajam video igara E3.  Kao isvake godine, najpopularniji deo ovog sajma su pres konferencije od svih velikih igračkih firmi i izdavača. Microsoft će u 18.30h na svojoj pres konferenciji predstaviti sve novitete vezane za njihovu Xbox 360 konzolu i motion sistem Kinect. Posle njih na programu će biti Electronic Arts (21,30 h) i Ubisoft (23,30 h) koji će javnosti prestaviti sve nove igre koje planiraju da izdaju u narednjih godinu dana (među kojima će biti nove igre Bioware-a, Insomniac-a, novi Assassins Creed, Battlefield 3, itd). Poslednja današnja konferencije je zakazana za 2 sata posle ponoći kada će Sony predstaviti svoju novu prenosnu konzolu (koja će po glasinama možda poneti ime Playstation Vita), kao i veliki broj igara za Playstation 3.  Naravno, kao i svake godine najzanimljivije igre uvek budu one koje su do sada bile čuvane u tajnosti, ili šokantni marketinški potezi za vreme konferencija (dolazak šefa Valve-a kod Sony-a prošle godine, prestanak Sony eksluzivnosti Final Fantasy franšize pre 2 godine, itd).

Video i tekstualni prenos svih ovih konferencija možete uživo pratiti na dole navedenim sajtovima, a tradicionalni tekstualni chat će biti pokrenut na lokalnom gaming portalu Emulation Galaxy. Nadamo se da će te imati vremena da danas zajedno sa nama ispratite ovaj veliki događaj.

[http://www.gametrailers.com/e3/http://e3.gamespot.com/http://www.ign.com/events/e3 ]

A sada evo malo vesti i trejlera koji su se pojavili tokom vikenda:

  • Američki studio Cryptic je najavio izlazak nove akcione RPG igre iz franšize Neverwinter. Igra će pored singleplayera podržavati i kooperativno igranje, kao i za sada nepoznatu MMO sekciju.
  • LIMBO, jedna od napoznatijih i najodlikovanijih prošlogodišnjih igara napravljenih u “nezavisnom” studiju će se uskoro pojaviti i na PC-u. Ovo malo remek delo ne smete da propustite.

Komentari: