Diablo 3 novosti

Blizzard je danas objavio nekoliko novina vezanih za njihovu dugo očekivanu igru Diablo 3.

Jedna od najočekivanijih ovogodišnjih PC igara koje fanovi širom sveta željno očekuju je svakako treci deo Blizzard-ove mračne akcione hack&slash franšize Diablo. Iako Blizzard tradicionalno odbija da potvrdi datum izlaska ovog sigurnog megahita, danas su se na netu pojavile brojne informacije o ovoj igri. Mnogima će se sve ove vesti svideti, ali postoji sigurno grupa fanova koja će ostati razočarana. Krenimo redom, najveća novina koju će Diablo 3 doneti sa sobom je obavezno korišćenje internet konekcije za vreme igranja. Opcija igranja u “offline” singleplayer modu neće biti podržana (kao i offline podrška za igranje preko lokalne mreže), a developeri su ovaj potez opravdali time što je igra “veoma integrisana” sa online kapacitetima koje nudi BattleNet – achivementi, igranje u kooperativi, korišćenje berze i snimanje pozicija “na cloudu”. Korisnici koji nemaju mogućnost povezivanja sa internetom će svakako biti razočarani sa ovim vestima.

Od novina spomenućemo još i:

  • Pored berze itema koja podseća na onu iz igre World of Warcraft, Diablo 3 će igračima ponuditi i odvojenu berzu na kojoj će moći da kupuju i prodaju opremu i karaktere koristeći PRAVI NOVAC. Ovaj potez Blizzarda najzad legitimiše dugogodišnju tradiciju prodaje Diablo 2 opreme preko raznoraznih drugih sajtova (najviše ebay-a) i omogućava Blizzardu da zaradi još koju prebijenu paru sakupljajući malu dadžbinu od svake transakcije.
  •  Lista prijatelja će obuhvatiti igrače iz svih Blizzardovih igara, a biće prisutna i integracia sa Facebook-om.
  • Vaši napravljeni karakteri će biti zauvek čuvani na Blizzardovim serverima (Diablo 2 je koristio sistem koji je brisao karaktere posle 90 dana neaktivnosti).
  • Automatski drop in/drop out kooperativni deo igre (Vaši prijatelji mogu bez problema ući u vašu singleplayer sesiju. To nije bilo moguće u Diablo 2).
  • Kvalitetniji sistem uparivanja igrača za vreme javnog igranja ili u PvP modu
  • Posebna “stash” sekcija u kojoj lako možete deliti opremu između svih karaktera na vašem nalogu.
  • Unapređen sistem achivementa, praćenja statistika i novi sistem vizuelnog prikaza vašeg progresa igranja.
  • Skilovi i njihovi tech treeovi su dobili veliki redizajn. Više nema ulaganja poena u njih na kraju svakog nivoa, nego ih jednostavno možete aktivirati i ugasiti kad god želite (otključavanje novih skilova se odigrava na nivoima 3, 6, 12, 18 i 24). 
  • Traitovi su izbačeni, i umesto njih će se koristiti Pasivni Skilovi (otključavaju se na nivoima 10, 20 i 30). 
  • Pored Nephalem Cube-a (koji može da rastavi nepoželjnu opremu na osnovne sastojke koji se kasnije koriste za craftovanje), inventar je dobio još dva fixna artefakta – Cauldron of Jordan (preko kojeg možete automatski poslati nepoželjnu opremu da se proda) i Stone of Recall (koji vam daje mogućnost brzog putvanja u obližnji grad).

Najava početka beta testiranja igre Diablo 3 se očekuje svakog dana, a mnogi fanovi širom sveta su ubeđeni da beta neće dugo trajati i da će se igra pojaviti u prodaji krajem ove godine. Redakcija Photontide-a će vas svakako obavestiti čim se pojave neke konkretne informacije. Za kraj, pogledajte kako izgledaju nove berze (i standardna i ona u kojoj se koristi pravi novac).

Komentari: