Diablo 3 odložen

Obećani datum izlaska igre u ranoj 2012. godini je ovim novim vestima postao “nemoguća misija” za developere iz Blizzard-a.

Dugogodišnja mantra po kojoj žive i rade developeri u studiju Blizzard (kao i Valve) nastavlja da bude aktuelna i danas. Po njihovim rečima “niko se neće loše sećati odloženih igra ako je finalni proizvod odličan”. Vest koja je potresla fanove dugo očekivanog trećeg dela Diabla je da je uprava Blizzarda odlučila da DRASTIČNO promeni osnovne sisteme koji pokreću ovu RPG igru. Pored manjih izmena koji će donekle uticati na promenu igranja (izmena načina rada NPC karaktera kod kojih se kupuje oprema, izbacivanje načina za rastavljanje magične opreme na sastavne delove i drugi), velika izmenu svakako predstavlja totalno menjanje sistema osnovnih “abbility”-a. Novi sistem uvodi proračunavanje osnovnih “statova” koji veoma podsećaju na one iz Diabla 2 (dpdato su Strength, Dexterity, Intellect i Vitality, a izbačeni su Attack, Defense i Precision).

Menjanje ovako ključnih sistema u vremenu kada su svi fanovi mislili da je beta testiranje dovedeno na kraj predstavlja veliko razočarenje za one koji su željno hteli da se dokopaju finalne verzije igre. Beta testiranje će se nastaviti na neodređeno vreme, a 10. patch koji donosi sve ove izmene bi trebao biti objavljen ove nedelje.

Nadamo se da će Blizzard brzo naći rešenje za sve centralne sisteme Diablo 3 igre (korišćenje runa i dan danas nije ni najmanje objašnjeno), i da će se igra brzo pojaviti u prodaji.

 

 

Komentari: