Dijablo Kodi i Evil Dead

Američka scenaristkinja Dijablo Kodi, najpoznatija po filmu JUNO, uključena je u novi film iz serijala o Ešu i njegovom sukobu sa demonima.

Film koji nas očekuje je rimejk originala, a Kodi će ući u scenarističku sekciju, dok su Sem Rejmi, kao i Brus Kembel glavni producenti. Osim neočekivanih imena poput Dijablo Kodi, izbor režisera je takođe neobičan – ako je verovati prvim informacijama, to bi trebalo da bude Federico ”Fede” Alvarez. Za njega, ovaj film će biti prvo celovečernje ostvarenje u karijeri, a on je takođe napisao prvu verziju scenarija.

Obrt je baš u ovom: Alvarez je originalni scenarista, a posao Kodi će se sastojati iz revizije te prve verzije. Prema njenim rečima, ovo neće biti težak posao, jer je Alvarezovo delo odlično. Međutim, ceo manevar uliva nepoverenje.

Ukoliko je Rejmi bio zabrinut i odlučio da dovede osobu koja je dobila Oskara za svoj rad, očigledno prva verzija nije tako sjajna (što nikako nije isključeno, budući da Alvarez do sada snimio samo četiri kratka filma). Druga opcija jeste želja Rejmija da poboljša prvu verziju, ali onda se postavlja pitanje zašto dovesti Dijablo Kodi na ovo, veoma žanrovski definisano ostvarenje, osim iz potrebe da ga svojim smislom za humor približi novoj generaciji.

Prethodne godine Rejmijevog rada pokazale su da su njegova najjača ostvarenja ona koja su najvernija njegovim počecima. Ostaje nam jedino da se pouzdamo u Kembela i njegovu očiglednu nesposobnost da se menja u skladu sa aktuelnim zahtevima pop-kulture, a samim tim i nemogućnost da pokvari duh originala.

Komentari: