DMC

Jedna od najpopularnijih akcionih franšiza iz Japana će sledeće godine doživeti svoj preporod. Da li ste spremni za novi Devil May Cry?

Franšiza Devil May Cry je između 2001. i 2008. uspela da oko sebe okupi pravu armiju “hardcore” fanova koji su veoma kritično ocenjivali svako njeno izdanje. Inovacije koja je ova adrenalinko-akciona franšiza unela u svet video igara je potresla ceo svet, i mnoge igre su godinama kopirala  gameplay koji je Capcom predstavio (kao na primer Sony-jev God of War i nebrojeni drugi). Prvobitno planirana kao četvrti nastavak Resident Evil franšize, tim koji je pravio prvi Devil May Cry je brzo shvatio da su na pragu nečeg revolucinarnog i veoma brzo su sklopili priču koja opisuje život Dante-a, Američkog profesionalnog lovca na demone i sina jednog od najmoćnijih demona koji je uspeo da porazi vojske vladara pakla. Posle izdavanja četiri igre koje su se prodale u preko 8 miliona kopija i oformljavanja veoma popularne franšize sa dosta spinoffova u drugim medijima (animirani filmovi, romani, stripovi, itd), Capcom je odlučio da je vreme za novi početak. Smanjena prodaja četvrtog dela, i relativno nezadovoljstvo fanova sa pričom i borbenim sistemom im je dalo ideju da produkciju reboot-a igre povere Engleskom studiju Ninja Theory koji je u proteklih par godina imao par relativnih uspeha sa svojim akcionim igrama (Heavenly Sword iz 2007. i Enslaved iz 2010.).

Nažalost, razvoj reboot-a DMC-a je doživeo mnoge nevolje. Prva verzija igre koja je bila prikazana krajem 2010. je bila dočekana “na nož” od strane fanova koji su veoma bučno zahtevali redizajn glavnog junaka i promenu art dizajna (kompletna igra je bila obavijena u mrak, sa veoma lošim izgledom mladog izmučenog Dante-a). Ninja Theory je odgovorio na njihove želje, i vredno su prionuli da rade na izmenama. Za sada, igra je najavljena za 2012. godinu (samo na Playstation 3 i Xbox 360 konzolama), a trejler i snimak iz same igre možete pogledati ispod.

 

Komentari: