E3 se bliži #2

E3 nam je sve bliže. Pored zadnjih vesti pogledajte čak 12 novih trejlera za nove video igre, od kojih nekoliko spada u grupu “must see”.

Sa svakim danom kojim se približavamo početku ovogodišnjeg E3 sajma sve više vesti o video igrama se pušta u javnost (ali nebrinite, prava brana se tek otvara sledeće nedelje). Evo najvažnijih vesti koje su se pojavile u zadnja 2 dana.

  • Sony je prestavio svoju udarnu igru za novi Playstation Portable 2 (codename NGP). Uncharted: Golden Abyss predstavlja prequel od svoje PS3 braće i opisaće mlađe dane života “a la Indiana Jones” avanturiste Nathan Drake-a. Developeri nisu štedeli ništa pri pravljenju ove igre, i finalni produkt stvarno izgleda odlično (posebno izdvajamo 2 sata ingame animacija koje su rađene istom motion capture tehnikom kao i na PS3-u). Ova igra definitivno pokazuje moć NGP konzole, a nezaboravite ovo je tek igra “prve generacije”, a igre koje će izaći u sledećih par godina će sigurno još više iskorišćavati NGP-ov hardver.
  • Još jedna velika igra koju je Sony predstavio za NGP je Wipeout 2048. Ova futuristička trka je uvek bila pravi benchmark za svaku konzolu na kojoj se pojavila, a ovaj novi deo radi isto to. Grafika stvarno ostavlja bez daha, a posebno je zanimljivo što će NGP korisnici moći bez problema da igraju multiplayer sa  PS3 igračima. Video snimci koji prikazuju Uncharted i Wipeout su postavljeni ispod.
  • Konami je prestavio svoju novu akcionu igru iz trećeg lica NeverDead (PS3, Xbox 360) u kojoj je glavni igrač besmrtan. Ova činjenica neće od vas napraviti nezaustavljivog ratnika, nego nasuprot, u toku bitaka možete veoma lako ostati bez nekih (ili svih) udova i onda ćete morati da trčkarate (ili skakućete, rolate) po terenu dok ih ne sakupite sve nazad. Odlična grafika, zanimljiv gameplay i muzika koju je napisao i izveo legendarni metal bend Megadeth će sigurno od ove igre načiniti hit.
  • Konami je takođe uskočio u tabor “HD kolekcija“. Stari hitovi Silent Hil 2 i 3, Metal Gear Solid 2 i 3, MGS Peace Walker, Zone of Endes 1 i 2 će svi biti portovani u HD rezolucijama na PS3 i Xbox 360 konzolama (NGP verzije će možda biti najavljene ovih dana)! Pored poboljšane grafike, ove igre će imati posebnu pogodnost za vlasnike NGP konzola. Naime, savegame fajlovi će biti kompaktibilni izmedju NGP-a i PS3-a, pa ćete posle malo igranja van kuće moći i nastaviti svoje igranje i na velikom ekranu. Dugo očekivana igra Metal Gear Solid Rising nažalost neće biti prikazana ove godine.
  • Electronic Arts je najavio svoj online servis za download igara Origin, koji će pokušati da uzme jedan deo tržišta koje sada drži Valve-ov Steam. Prvog dana rada ovaj servis će imati 150 igara.
  • CD Project je najavio ovogodišnji izlazak njihovog poslednjeg RPG čeda Witcher 2 na Xbox 360 konzoli.
  • Za kraj pogledajte malo krdo trejlera koji su se pojavili na netu u poslednja 2 dana, a posebno obratite pažnju na odlične CGI snimke od igara Tomb Raider i Prey 2 (predlažemo HD gledanje u fullscreenu):

Komentari: