E3 se bliži

Saznajte detalje o pretstojećem sajmu video igara, i prve novine i trejlere koji su već krenuli da se pojavljuju na interenetu o igarama Batman: Arhkam City, Deus Ex: Human Revolution i Darksiders 2.

Prošlo je više od 15 godina od početka rada najvećeg sajma video igara u svetu E3. Ove godine on će biti održan od 7. do 11. Juna u Las Vegasu, a čak i pre njegovog početka mnogi izdavači video igara su započeli svoje marketinške kampanje. Interesovanje većine igrača će svakako biti usmereno ka velikim press konferencijama od konzolnih korporacija, jer njihovi potezi već godinama usmeravaju pravac cele igračke industrije. Ove godine Mircrosoft (6. Jun, 18h) će pokušati da prikaže veliki broj ozbiljnih igara za svoj motion uređaj Kinect (za razliku od trenutne ponude igara za njega koje se sastoje od jednostavnih logičkih ili “dance” igara), Sony (7. jun, 2AM) će prikazati svoje planove oko naslednika portable PSP konzole kao i velikog broja PS3 igara a  Nintendo (7. jun, 18h) će se fokusirati na njihovu novu portable konzolu 3DS kao i na najavu nove kućne konzole koja će naslediti veoma uspešni (ali hardverski veoma slabašni) Wii.

Ali pre nego što počne “main event” E3-a, evo nekoliko vesti o igrama koje su se pojavile u medijima ovih dana.

  • Izdavač THQ i studio Vigil Games su najavili postojanje nastavka njihove odične akcione RPG avanture Darksiders, u kojoj ste vodili jahača apokalipse Rata u njegovoj potrazi da sazna ko je pokrenuo preteranu apokalipsu i rat između raja i pakla. U nastavku nećete voditi njega, već drugog jahača apokalipse – Smrt.
  • Edios i Square Enix će ovoga petka predstaviti prvi trejler za dugo čekani reboot Tomb Raider franšize. Prve glasine govore da je Square napravio CGI trejler sa do sada neviđenim kvalitetom. Nadamo se da to neće biti jedina stvar koju će prikazati o ovoj igri.
  • Dugo očekivan treći nastavak Deus Ex franšize se ovih dana našao u vestima povodom novog trejlera (vidi dole) ali i zbog nesrećne činjenice da je na internet procurela PC pres verzija igre koja u sebi sadrži prvih 10 sati gameplaya. Nadamo se da ovaj događaj neće previše pogoditi developere u Eidosu, i da će finalni proizvod izaći na vreme (krajem avgusta).
  • Relic Entertainment je prikazao veoma zanimljiv prikaz svoje nove akcione igre Warhammer 40,000: Space Marine (PC, PS3, Xbox 360). Video snimak je okačen ispod.
  • Rocksteady je najzad priznao da će igrači moći da parkiraju Betmena i daju mu malo odmora, a za to vreme ćemo moći upravljati sa Catwoman koja je dobila totalno drukčiji set sposobnosti i načina borbe protiv beskrajnih hordi huligana na ulicama Arkham City-a.
  • Najnovije glasine oko Sony-jeve portabl konzole (radnog naziva NGP) je da će njeno finalno ime biti Vita. Ova vest nije 100% sigurna jer je to ime konzola imala u prvim stadijumima svog nastanka i da je veoma moguće da će Sony odabrati neko drugo ime (na primer PSP 2).
  • Activision je potvrdio svoje planove oko uvođenja pretplata u online servisu Call of Duty igara. Igranje će naravno biti besplatno, ali ovaj servis (nazvan Call of Duty Elite) će vam dati mogućnost oformljavanja klanova, gledanja detaljnih statistika, besplatnog dobijanja map packova i sl. Cena paketa nije objavljena, ali spekuliše se da će koštati oko 5-8 dolara mesečno.
  • Za kraj, uživajte u novom teaseru za Aliens: Colonial Marines:

Komentari: