Electric City

Neobična saradnja donosi nam novu, naučno fantastičnu dristropiju u vidu animirane web serije.

Poznato Holivudski glumac, producent, pisac i reziser, Tom Henks, udružio se sa Yahoo kompanijom da bi napravio web projekat po imenu ”Electric City”. Smešten u budućnost u kojoj je nama poznat svet nestao, iz ruševina starog stvoren je Električni grad, metropola mira i bezbednosti. Međutim, iza fasada, totalitarno društvo pokušava da nadvlada snage koje se bore za slobodu.

Prema zvaničnim navodima, serija će obrađivati teme kao što su potrošnja energije, sloboda informacija, zločin i kaznu i mnoga druga globalna pitanja. Osim toga, autori najavljuju seriju kao interaktivno iskustvo, koje će uključivati tragove, i aktivost zajednice u njihovoj potrazi za otkrivanje svih slojeva priče.

Prva epizoda, trajanja između 5 i 7 minuta biće objavljena 17. jula, a ostale u narednim danima.

Za sada je moguće videti samo teaser trejler od 30 sekundi, i nekoliko stvari pada za oko – iako je veoma dramatično najavljena, uz reči poput ”high-end graphic animation”, dosta toga izgleda kao flash post-animacija statičnih slika, što nije baš odlika visokobudžetnih projekata. Uz to, početno insistiranje na aktivnosti publike miriše na viralni marketing, i kao i u sličnim slučajevima, dovodi u pitanje kvalitet proizvoda, nezavisnog od ”aktivnosti zajednice”.

Pogledajte tejler i saznajte više o Electric City projektu na njegovoj zvaničnoj adresi.

Hvala Geektyrant.com na ovoj vesti.

Komentari: