Farscape stiže na Bluray!

Jedna od najboljih australijskih SF serija ove godine najzad stiže na Bluray!

Pod odličnim vođstvom kreatora Rockne S. O’Bannon-a i uz pomoć legendarnog studija Jim Henson Productions, australijsko-američka koprodukcija je između 1999. i 2003. godine fanovima širom sveta prikazala odličnu TV seriju zvanu Farscape. Serija je pratila pustolovine Američkog astronauta John Crichton-a (Ben Browder) koji se slučajno našao na drugom kraju galaksije, među mnogim ratobornim vanzemaljskim rasama. Okružen malim krugom prijatelja, John je na mnoge načine pokušavao da nađe put kući i način da zaštiti zemlju i prijatelje od uništenja. Kvalitetna gluma, netipični scenariji, odsustvo velikog broja CGI efekata i forsiranje upotrebe pravih lutaka (u kojima je Jim Hansons Production pokazao svo svoje umeće) su izdvojili ovu seriju od mora sličnih ostvarenja.

Posle četiri sezone, 88 epizoda i finalnog tročasovnog filma, univerzum Farscape-a je oko sebe stvorio armiju fanova koji su se svim srcem borili da ovaj šou održe na TV ekranima (Mada moramo priznati, u fanovi su u tom periodu imali stvarno posla. Pored Farscape-a, mnoge druge TV serije su bile konstantno u opasnosti od ukidanja i neprestani napori organizovanih fanova su doneke uspeli da nateraju TV kuće da promene svoja mišljenja. Spomenućemo samo Jericho i Firefly).

Sredinom novembra u prodaji će se najzad pojaviti Bluray edicija svih sezona, a broj dodatnih “behind the scenes” materijala je stvarno fantastičan. Ovaj događaj predstavlja pravu šansu da pogledate ovaj odlični show još jednom, a fanovi širom sveta će nastaviti da se nadaju da će i njihva omiljena serija jednog dana ugledati svetlo dana na bluray-u (ponajviše kultne serije Buffy: The Vampire Slayer, Angel i X-Files).

Komentari: