Filmske novosti sa Comic Con-a

Ovogodišnji Comic Con je imao mnogo zanimljivih filmskih vesti od kojih je najveća ta da će Supermen i Betmen najzad dobiti zajednički film!

Svakog leta desetine hiljada ljubitelja stripova, filmova, video igara, cosplay-a i drugih „geeky“ vidova zabave se okupe u sunčanom San Diegu da bi proslavili svoj način života, videli sve novine, i naravno, posetili popularne konferencije koje održavaju entertaiment kompanije sa sve četiri strane sveta. Filmski fanovi najviše posla imaju subotom, kada svi poznati holivudski studiji kreću u marketinški napad.

Krenimo od najzanimljivije vesti. Dugačka konferencija Warner Bros-a je počela sa trejlerima za dugo očekivani rimejk „Godzille“ (režiser Gareth Edwards je iznenađujuće dobio od Warner Bros-a dozvolu i ogroman budžet da napravi ovaj film, iako je do sada napravio samo jedan indi film „Monsters“) i „Warcraft“-a, Holivudske adaptacije popularne franšize video igara koju će na veliki ekran preneti poznati režiser Duncan Jones (“Moon”). Posle toga, Alfonso Couron i postava filma „Gravity“ Sandra Bullock i George Clooney su prikazali nove sekvence jednog od najočekivanijih SF filmova ove godine, a Tom Cruise i Emilly Blunt su podelili svoje priče sa snimanja ambicioznog SF filma „Edge of Tomorrow“ u kojem neiskusni vojnik (Cruise) biva ubačen u vremensku petlju nalik na onu iz filma „Dan Mrmota“. Suočen sa veoma surovim borbenim uslovima, ovaj vojnik će morati da sakupi ekspertizu i oformi plan koji će ga spasiti.

Batman Superman logo comic con 2013

Najbolje vesti su ostavljene za kraj WB panela, kada je režiser uspešnog Supermen filma „Man of Steel“ izašao na binu i javnosti eksluzivno potvrdio plan DC Comics-a o pravljenju svog filmskog univerzuma koji će pokušati da nadmaši pokušaje Marvela i njihovih Avengersa. Taj plan će početi 2015. godine sa izlaskom nastavka Man of Steel-a koji će u sebi pored Supermena imati i Betmena! Za sada nije poznato ko će glumiti Betmena, ali je potvrđeno da će njegova priča donekle pratiti radnju iz proslavljenog stripa Frank Millera „Dark Knight Returns“. Dodatne (nepotvrđene) glasine takođe govore da će u godinama posle ovog Superman/Batman filma (u stripovima se taj duo zove „World’s Finest“) DC napraviti  i filmove o Flash-u i Justice League-u.

Pre nego što se bacimo na vesti od Marvela, vredi spomenuti još dva stripska filma. Fox je prikazao prvi ekskluzivni trejler za film „X-Men: Days of Future Past“, nastavak popularnog filma „X-Men: First Class“-a. Prateći radnju istoimene stripske priče, X-Men tim iz budućnosti (kompletna postava iz starih Brian Singerovih filmova se vratila!) šalje jednog heroja nazad u prošlost da bi sprečili rat koji preti da uništi sve mutante i ceo svet. U stripovima je taj heroj bila Kitty Pride, ali za potrebe ovog filma Singer se odlučio da u prošlost pošalje mnogo popularnijeg Wolverine-a (Hugh Jackman). Sony je fanovima dao par novih detalja o novom filmu „The Amazing Spider-Man 2“, sa prvim prikazom negativca Electro-a koga glumi talentovani Jamie Foxx.

GotG cast

Marvel je imao odličan show, sa vestima o svim njihovim budućim projektima. Fanovi Joss Whedona su mogli da uživo pogledaju celu prvu epizodu dugo očekivane TV serije „Agents of S.H.I.E.L.D.“ (premijera je ovog septembra) koja prati avanture Agenta Koulsona i njegovih kolega u svetu koji je promenjen pojavljivanjem superheroja koji su spasili svet u filmu Avengers. Što se filmova tiče, svi su dobili nove eksluzivne trejlere – “Thor 2: The Dark World”, “Captain America: The Winter Soldier” i “Guardians of the Galaxy“. Ovaj poslednji trejler je posebno zanimljiv jer je po prvi put prikazao kako će ovaj ambiciozni film izgledati, zajedno sa kompletnom postavom koja je bila u sali i odgovarala na pitanja. Ovih dana ćete na stranicama PhotonTide-a moći pročitati poseban članak o ovom filmu i svim njegovim superherojima i negativcima. Za kraj, Joss Whedon je oduševio sve prisutne u sali sa objavljivanjem vešću da će se novi Avengers film zvati „Avengers: The Age of Ultron“. Pojavljivanje ovog veoma popularnog supernegativca u naslovu totalno menja tok radnje koji smo mislili da će se desiti, i odlaže sukob sa Thanosom za neku drugu priliku. Pošto je ugovor sa Robert Downey Jr. produžen i potvrđeno je njegovo pojavljivanje samo u sledeća dva Avengers filma, mislimo da će se Thanos pojaviti u finalnoj bitci Avengers 3 filma.

Sve u svemu, ovaj Comic Con će ostati upamćen po mnoštvu zanimljivih vesti o stripskim i naučno-fantastičnim filmovima, a sada nam ostaje jedino da čekamo da neki od ovih mnogobrojnih trejlera bude pušten u javnost. Da ne biste ostali totalno praznih ruku što se trejlera tiče, za kraj vam ostavljamo trejler novog filma „Riddick“, koji će pokušati da nas vrati u okruženje koji je popularizovao odlični akcioni SF film „Pitch Black“.

 

Komentari: