Filmske zarade u maju

Hollywood je ovoga maja uspeo da sakupi neverovatno velike količine novca. Saznajte kojih pet filmova je najbolje prošlo kod publike.

Početak letnje sezone je svake godine pun filmova koji imaju za cilj da od publike otmu što više para (u čemu im ove godine definitivno dodatno pomaže i rastući trend gledanja filmova u skupljim 3D projekcijama). Što se ovog maja tiče, prosečna čista zarada najboljih 5 filmova se popela na čak 2,4 puta od uožene cifre, to jest 464.7 miliona dolara čistog profita (u čega su uračunati bioskopi, iznajmljivanje filmova i TV). Ova cifra je dosta uvećana velikim uspehom Diznijevog hit filma Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Taj film će posle uloženih $421.9 miliona dolara u produkciju i reklamu uspeti da dostigne cifru od čak 1.2 milijarde (procenjena cifra, trenutno je na 800 miliona). Posle pirata najbolje su prošli Warner Bros-ov Hangover Part II (611.4 miliona dolara zarade i 213 miliona troškova), Univerzalova komedija Bridesmaids (311.0 miliona zarade i 139.6 miliona troškova), Paramountov Thor (660.7 miliona zarade i 301.5 miliona troškova) i Dreamworksov animirani film Kung Fu Panda 2 (652.3 milion zarade i 301.8 miliona troškova).

Najveći gubitnici u maju su 2 romantične komedije “Jumping The Broom” i “Something Borrowed”, kao i post-apokaliptični akcioni film “Priest”. Mesec jun će sigurno nastaviti sa ovako dobrim zaradama, a to će sigurno postići filmovima X-Men: First Class, Super 8, Green Lantern, Cars 2 i sigurni letnji hit Transformers: Dark of the Moon (za koga kažu da je umnogome bolji od prethodnog dela i da izgleda fantastično u 3D-u).

Komentari: