Finalni trejler za LA Noire

Za nedelju dana u prodaji će se naći avanturistička video igra koja pomera granice animacije modela.

Australijski ogranak sudija Rockstar (GTA, Red Dead Redemption) je u poslednjih 7 godina vredno radio na svojoj prvoj video igri. LA Noire prati život mladog policijskog detektiva Cole Phelps-a (koga igra glumac Aaron Staton, prikazan na slici gore) i njegov uspon kroz nekoliko policijskih odeljenja (krađe, korupcija, ubistva). Za rešavanje svakog policijskog slučaja će te morati sakupljati tragove, intervjuisati svedoke i primetiti da li neko od njih laže ili govori istinu. Ova poslednja stavka sa sobom povlači i razlog zašto im je bilo potrebno toliko puno godina produkcije. Da bi ste mogli da procenite da li svedok laže, morate biti ubeđeni da gledate u pravog glumca a ne u neki model koga su animirale desetine programera i animatora. Specijalno osmišljenim sistemi kamera su tokom nekoliko godina sa neviđenom peciznošću snimile performanse od oko 400 glumaca (većina neće završiti u igri), a krajnji rezultat izgleda fantastično! Svaki minijaturni trzaj facijalnih mišića je jasno vidljiv, što umnogome pomaže da se otkloni “uncaney walley” – tj pojava koja se javlja kada ljudski mozak gleda CGI animaciju i primećuje malene nedostatke, pogotovo kod ljuskih karatkera.

Industrija video igara će sigurno biti dosta promenjena posle izlaska ove igre, i nekoliko velikih igračkih studija su najavili da će njihovi budući projekti koristiti još preciznije verzije ovog animacionog sistema. Po rečima David Cage-a, kreatora popularne avanturističke igre “Heavy Rain”, Rockstarov-a “MotionScan” tehnologija daje odlične rezultate pri snimanju jednog karaktera, ali veliki nedostatak je što glumac mora da mirno sedi u stolici dok vrši svoj performans. Bilo kakvi veći pokreti ili interakcija sa predmetima i drugim karakterima nažalost nije moguća.

LA Noire će se pojaviti u prodaji 17. maja na Playstation 3 i Xbox 360 konzolama, a u sledećih par godina sigurno možete očekivati da se vaš omiljeni holivudski glumac pojavi verno prenešen u ponekoj video igri.

Komentari: