Ode Džoni. Pa da vidimo. Ja se samo nadam da će to značiti manje kompromisa oko funkcionalnosti zbog suvog dizajna/izgleda (što je ugrobarilo MacBookove - let the flames ensue).
Pa, mislim da se nece osetiti neka razlika. Ima dva scenarija, kako ja vidim: 1. Dzoni planira odlazak vec godinama, sada su samo najavili, vec dugo se nije bavio pojedinacnim proizvodima - samim tim, ovaj odlazak nece puno promeniti. Mozda vise, onako, ideoloski. Svi se nesto nadaju da ce sada proizvodi biti vise okrenuti funkciji nego estetici, ali ja mislim da se to nece sustinski promeniti.
2. Dzoni je naglo odlucio da ode. I ovde se nece puno promeniti, bar ne u narednih 5 godina, posto se proizvodi, jel, dizajniraju daleko unapred.
U svakom slucaju, ako i bude nesto drugacije, bice tek za nekoliko godina. A moguce da ce sve ostati slicno.
Sto se mene tice - novi MacBookovi su meni ubedljivo najbolji laptopovi na planeti po svemu.... osim po tastaturi, i tu sve pada u vodu. Tastatura jeste nepouzdana, meni se pokvarila, evo sad opet malo brljavi - nema dileme. Ostali proizvodi su mi sjajni, od iPada i iPhone-a do Pencila, Airpodsa, itd. - pa cak i novi Mac Pro i Pro Display - tako da ne mogu da se previse zalim. Ali MacBookovi imaju sustinski fail i to jeste bas, bas problem i jedva cekam da se resi. A mislim da bi se to resilo i da je Ive ostao - mada ce sad taman narativno da se uklopi "evo otisao je, Apple izbacuje 2mm deblji MBP - pobeda!" - iako to, ako se desi, sigurno nije vezano za njegov odlazak.