Eovajda. Living on the Edge, napravicu mali eksperiment, pokusacu nedelju dana da koristim samo Edge (trenutno koristim Chrome i Edge pola-pola).
Sada mi je Edge bolji za casual use* ali uvek ima par slucajeva** kada mi zatreba Chrome, nisam siguran koliko je u pitanju navika ili stvarna potreba, pa da vidimo hoce li posle nedelju dana biti...

*Edge mi ima tri glavne prednosti:

- brzhi je (u svakom smislu, brze se ucitava, brze prikazuje stranice, ima osetno bolji FPS pri skrolovanju, itd)
- osetno bolji battery life (Chrome uvek nesto drlja, cak i kada su mi sve ekstenzije iskljucene - sa Edgeom mi laptop najbukvalnije traje sat-dva duze nego sa Chromeom)
- chrome je vrlo touch un-friendly, Edge se mnogo bolje snalazi sa touch upotrebom (chrome se otprilike zaustavlja na skrolovanju i pinch-zoom-u, multi-tab/window rad je mnogo prijatniji na Edgeu)
(- vrlo lepo se integrise u tablet mod i split-window funkciju Windowsa)
**Chrome ima i dalje par funkcija koje nemaju Edge ekvivalent
- istovremeni multi-profile rad
- sinhronizacija sa mobilnim (doduse Nexus koristim relativno retko, ali kada zatreba, korisno je)
- mnogo razvijeniji ekosistem ekstenzija. Nista super-bitno, ali opet, uvek zatreba nesto (proxy/VPN switching, neki dev-toolovi etc)
Evvventualno da probam Operu, da vidim kako radi u touch/tablet modu