Mizunina gluma je suptilna, to je ono što je Garland hteo. Ima ljudi koji ne pokazuju jasno na svojoj spoljašnosti svoje unutrašnje stanje. To je najteže odglumiti. ista priča kao sa Skarlet u Under the Skin.
Pa dabome. Obe su očajno loše glumice. Acting range = 0

Svojevremeno je sada već pokojni (RIP) Brian Dennehy rekao za Stalonea, da iako ga puno ceni kao čoveka, da mu je gluma uvek ista.

Što mu je bilo ok, publika koja voli određene glumce ima ista očekivanja.
Mislim da tebi Aco jednostavno ne odgovara arthaus način snimanja sa svojim minimalizmom i produženim sekvencama bez radnje. To če ti biti problem, jer je sve što je vrededelo iz SF-a, film ili serija, poslednjih pet-šest godina bilo u arthaus fazonu, i to se neće menjati.
Taj novi stil je najbolje uporediti sa minimalističkom muzikom Filipa Glesa. Nekima je repeticija jednostavno dosadna. Nekima je vrlo bliska srcu i puna emocije.
Nije mi toliko problem arthouse kao žanr, jer me je prva epizoda oduvala, za razliku od ostalih gde je serija zauzela debeli nosedive u septičku jamu. Nije arthouse. Ne. Problem su loš scenario/rupe u zapletu, filler epizode/potpuno nepotrebne scene i
netalentovani/neadekvatni glumci. Ako ćemo pošteno, ako mainstream boluje od toga, što ne bi i arthouse? Nisu brate ni oni operisani od toga. No fucking way.
Pa ovo je već treći ili četvrti put kako Garland dovodi Mizuno u svoje projekte. Još malo, pa će biti odnos kao Tim Burton - Johhny Depp. Ej, lepo je kad si ortak sa nekim, ali jebote, daj dovedi nekog adekvatnijeg za ulogu.
Još jednom napominjem, matorci veterani su rasturili svaku scenu za razliku od ove. Dobar glumac uvek vadi svaki scenario.
A sam kraj mi je bio ok. Ništa spec, ali ok.