Moras priznati da ti velicanje Jobs ide bar malo na zivce? Zar ne? Mislim, da mi je rodjeni deda - svaka novina, svaki web-comic, cak i drzavni zvanicnici su imali nesto lepo da kazu o njemu. To nije kritika Jobs-a, to je kritika drustva. Jobs je uradio predivne stvari, da ne nabrajam ponovo, super je sto svi mozemo da se slozimo da je bio strava lik, ali - prekinite vise da ga koristite kao medijsku lutku. Covek je mrtav.
Znaci da ponovim - ne napadam Jobsa. Ja sam linux ljubitelj, ovo kucam na MacBookPro-u. Negde u OSX-u postoji auto-correct koji ce izmeniti ovaj post ako bi i pokusao. (to je bila sala, cisto da ne bude zabune)
Dennis Ritchie je po meni izuzetno znacajniji covek. Postavio je fundament, ali njegov smer je drugaciji od Jobs-ovog (u ovom kontekstu je Jobs samo primer i nikako nije napadnut). Njegov rad nikad nece privuci toliku medijsku paznju, tezi je za objasniti obicnom coveku, a njegov uticaj je oslikan u svim sverama, svim uredjajima i celokupnom IT svetu (a danas bi mozda mogao da kazem i - celom svetu).
Voleo bi da vidim samo delic priznanja koji je dobio jedan covek, da dobije i drugi. Apsolutno mislim da ga zasluzuje. Ne 50 clanaka, samo ono, pominjanje sa postovanjem. Zao mi je ako je to ispala kao neka trka izmedju pokojnika, ali sa ovako malim vremenskim razmakom i ovakvom medijskom pompom koja se digla (jbt, b92 vec nedelju dana pumpa clanke o Jobs-u), tesko je ne napraviti poredjenje.
I da - ne vidim kako sam umanjio Ritchie-ev ugled mojim postom. Mozda sam licno ispao nekorektan, ali to je moj problem, ne problem Ritchie-a.