Autor Tema: V5 Play Studio traži pisca za "puzzle adventure" igru  (Pročitano 5596 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ichtyander

  • Recruit
  • *
  • Poruke: 4
V5 Play Studio traži pisca za "puzzle adventure" igru
« poslato: 13.04.2012 17:04:38 »
V5 Play Studio je tim iz Kragujevca koji se bavi izradom video igara i iza nas već imamo jednu izdatu igru, May's Mysteries: The Secret of Dragonville za Nintendo DS i PC. U pitanju je "puzzle adventure" žanr. To je žanr u kome igrač igra kroz storyline avanturu i prelazi prepreke rešavajuci logičke zagonetke. Demo naše prve igre možete da downloadujete sa sledeće adrese: http://www.v5-play.com/games/maypc/

Pošto krećemo sa novim projektima, tražimo scenaristu za nastavak May's Mysteries.

Raspisujemo kratak konkurs za izbor scenariste za May's Mysteries 2. U vezi pravila konkursa, potrebno je napisati tri različita teksta:

1) Uvod, razrada i zaključak priče (sinopsis), ukratko opisan, gde treba prikazati sve ključne momente u priči, elemente zapleta, obrte itd. Maksimalno 3 strane A4.
2) Detaljan odlomak iz priče u obliku proznog dela. Moze biti opis situacije, lokacije, dijalog, sve zajedno itd. Makimalno 2 strane A4.
3) Detaljniji opis (kratke biografije) dva do tri lika. Maksimalno 2 strane A4.

S ozbirom da trebamo što pre početi ovaj projekat, bilo bi poželjno da nam tekstove pošaljete u periodu od nedelju dana nakon objavljivanja ovog oglasa.

Ukoliko imate pređašnje iskustvo u pisanju scenarija, objavljenih tekstova ili priča, i naravno ako ste radili na nekoj igri, bilo bi poželjno da nam pošaljete detalje u vezi toga.

Više detalja i smernica mozete naći u tekstu koji je zakačen za ovaj post. Za ovaj post je takođe zakačen i screenshot iz kojeg mozete da vidite vizuelni stil igre.

Ukoliko dođe do saradnje, scenarista bi trebao da potpiše ugovor sa nama. U tom ugovoru mi ćemo garantovati dogovorenu novčanu nadoknadu, a druga strana dogovorene rokove i način dostavljanja tekstova. Scenarista bi takođe trebao da bude dovljno fleksibilan, jer zbog samog gameplaya će neminovno dolaziti do izmena u tekstovima.

Tekstove slati na email:
v5.play.corp@gmail.com

Citat
Glavni junak iz prvog dela je May Stery, devojčica (od nekih 13 do 17 god) koja ima smisla za rešavanje zagonetki, koja će biti glavni lik i u ovom nastavku. S obzirom da nismo imali izgrađen lik, slobodno možete da smislite pozadinu lika: intresovanja, karaterne osobine itd.

Okruženje i glavna ideja
------------------------------------------
- Glavni negativac (osoba ili više njih) na obmanu privlači ljude (likove u igri), svakom do njih pravi okruženje (životni prostor) po njihovoj želji (oni uglavnom žele da budu nešto što nisu), i na taj način stvara grad (okruženje, koloniju, itd.) 
- Svaki od sagrađenih živnotnih prostora za likove su zapravo ekrani u igri
- Svaki od ekrana ima različiti ambijent i vizuelni izgled
- Ceo "grad" koji negativac gradi se verovatno nalazi na nekoj čeličnoj platformi (svaki bolji predlog je dobrodošao)
- Osim želje da budu ono što su oduvek želeli, negativac likove privlači sa još jednim velikim razlogom (izmisliti razlog)

Primer:
1. Glavni negativac je na obmanu privukao advokata, koji je oduvek želeo da bude lekar i sagradio mu lekarsku ordinaciju.
2. Glavni negativac je na obmanu privukao eskima, koji je oduvek želeo da bude trgovac egzotičnih vrsta riba koje se nalaze samo u tropskim vodama Amazona, i sagradio mu deo prašume sa rekom.

Dakle ovo je primer dva ekrana koji su jedan do drugog u igri su lekarska ordinacija i parče džungle sa rekom, i na tim ekranima stoje advokat (lekar) i eskim (trgovac ribama).

- Naša glavna junakinja dolazi ili se na neki način pojavljuje u već izgrađenom "gradu" u kome se nalaze svi likovi.

Atmosfera
------------------------------------------
- Najbolji primer za potrebnu atmosferu u igri su filmovi "Grad izgubljene dece" (City of Lost Children) ili "Grad tame" (Dark City)


Preokret
------------------------------------------
- Glavni preokret treba da bude drastičan (obmana igrača) i da iznenadi igrača. Jedan primer takvog preokreta je film "Žene iz Stepforda" (The Stepford Wives). Ovo je samo primer drastičnog preokreta ali ne i tip preokreta koji nama treba
- Sumnja na pogrešnog negativca
- Sumnja na glavni cilj negativca

Tržiste i ciljna grupa
------------------------------------------
- Igra treba da bude pristupačna igračima svih uzrasta (od 12 godina pa na dalje). Najlakše je da to objasnimo kroz primer Disney i Pixar filmova uz koje se zabavljaju mlađi gledaoci ali i startiji, jer svaka njihova priča ima dubinu.

Smisliti
------------------------------------------
- Glavni cilj negativca

- Kako je glavni junak dospeo u taj "grad":
1) glavni lik je svesno u gradu (na primer ona je novinski reporter poslat po zadatku u grad, ili je pozvana od strane nekog stanovnika grada, itd.)
2) glavni lik je nesvesno u gradu (budi se na nekoj lokaciji u gradu, ili u svojoj sobi, iz koje izlazi i ulazi na sledeću lokaciju ne shvatajući kako je dospela tu)
3) prinudno je dovedena, oslobađa se i kroz bekstvo saznaje istinu
4) ili neki sasvim drugi orginalni razlog :)