Autor Tema: Raketla #3 konačno spremna  (Pročitano 19734 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Representative

 • www.SF-Serbia.com
 • Recruit
 • *
 • Poruke: 27
 • SF-Serbia Representative
  • SF-Serbia
Raketla #3 konačno spremna
« poslato: 19.09.2012 23:53:54 »

Treći broj Raketle danas je konačno završen. Verujemo da je Vama bilo teško čekanje ovog broja, koliko i nama njegovo sklapanje, ali šta je tu je, ovaj broj obećava dugo čitanje, kao nadoknadu za čekanje. Naime, treći broj Raketle je, kao što verovatno znate, dvobroj (pokriva tekuću godinu, i prošlu godinu koja je prošla bez raketle), i ujedno prvi Raketla Specijal. Za prvi specijal odabrali smo trenutno najaktuelniju temu, koja se vrti što po knjigama, što po filmovima i serijama. Već svi znate, tema našeg prvog specijala su Vampiri.


Mukotrpan rad i trud uložen u Raketlu #3 se konačno isplatio, i pred Vama je naš apsolutni šampion u broju strana. Vampirska Raketla nudi 518 strana, od čega 17 strana zauzimaju tekstovi o knjigama, 39 strana o stripu (ukljućujući i dva stripa), 21 stranu intervjua, 184 strana sa pričama, 43 strane o filmu, 29 strana o igrama, i još puno toga između. Raketla #3 staje na svega 30MB, i prilično je laka za svoj obiman sadržaj.

Nakon što smo prevazišli mnoge probleme koji su pratili ovaj broj, red je i da kažemo nešto o daljim odlukama vezanim za Raketlu uopšte. Do sada smo PDF verzije odmah davali besplatno, što bi realno bio loš potez da smo imali novac za štampu istih. Sa trećim brojem dolazi jedna nova stvar. Ukoliko niste primetili, Raketla 1 i 2 skinute su sa našeg hosta, i još drugih mesta odakle su se mogle skinunti, kako bi ispratile treću Raketlu.

Raketla #3 neće biti dostupna za skidanje sa našeg portala, dok se ne sakupe finansijska sredstva za štampu. Naravno, bilo bi krajnje neodgovorno da ovaj sjajan broj stoji i čeka, pa smo odlučili da sva tri broja prodajemo preko sajta, naravno na diskovima. Prvi broj moći ćete od sutra naći na našoj Shop strani po ceni od 70 dinara, drugi broj po ceni od 120 dinara, i treći broj po ceni od 200 dinara.

Smatramo da su cene više nego dostupne za svačiji džep, i da vredi dati simboličnu cifru za disk sa Raketlom. Plaćanjem PDF verzije pomažete fond za štampu Raketle, što je plemenita stvar, ukoliko ste fan iste.

Nakon sakupljene sume od 20000 (dvadeset hiljada) dinara, prve dve Raketle biće ponovo dostupne kako za Download, tako i za online čitanje, a isto tako pojaviće se i treća Raketla.

Naravno, informacije o plaćanju biće okačene uz tekst koji prati broj Raketle koji želite da kupite, a fanovi koji budu kupili disk sa Raketlom, imaće popust prilikom kupovine štampanog izdanja.

Van mreže Representative

 • www.SF-Serbia.com
 • Recruit
 • *
 • Poruke: 27
 • SF-Serbia Representative
  • SF-Serbia
Odg: Raketla #3 konačno spremna
« Odgovor #1 poslato: 27.09.2012 23:02:41 »
Stigli su i prvi utisci o Raketli #3. Uglavnom o tekstovima odabranim za ovaj broj:

O Raketli 3

Kako je štivo pozamašno ( 518 strana ) trebaće mi više dana i vremena da iščitam, i nekoliko upisa da iskomentarišem. Trenutno sam prešao polovinu, pa evo prvi utisci...
NA TRAGU PISCA-nekoliko dobrih prikaza poznatih knjiga o vampirima ; obrađeni su kako klasici žanra poput Drakule i Salemova, tako i savremeni hitovi poput Sumraka. Za sve generacije i ukuse.
KADA SE STRANE ZALEPE ZA SRCE-Stripovi, druga moja velika ljubav iz sveta umetnosti, posle knjiga. Odličan prikaz stripa koji nisam čitao-Vampire Knight Requiem... po opisu mračan, uzbudljiv strip, puno nasilja, seksa, krvi, sado mazo igara, čudesnih bića- zvuči neodoljivo). Drago mi je što je u prikaze ušao i Propovednik- posle Sendmena, omiljen mi strip. Surov i snažan, ali genijalan. Pohvalio bi u ovoj rubrici i što se našlo mesta i za domaći strip, a nadam se da je i moj prikaz Konstantinovog raskršća zadovoljio kriterijume. Ako sam koji prikaz zaboravio, nije namerno, svi su ok.
NA RAKETLINOM TERMINALU- Zanimljiv intervju sa već znatno afirmisanim piscem Stojiljkovićem, kao i sa mladim autorom koji stiže na veliku scenu Milošem Petkovićem. Mnogo mi se dopao intervju sa Milenkom Bodirogićem- kroz priču o vampirima i domaćim verovanjima, čovek je i mnogo toga rekao o nemilosrdnoj industriji zabave i nametanju i proizvodnji ukusa i mišljenja. Obavezno pročitati, ima sjajnih promišljanja.
Sledeći unos je rubrika o pričama članova, nešto kasnije, zahtevaće više prostora...

-------------------------------------------

O Raketli 3- prikaz br.dva...
PRIČE NAŠIH ČLANOVA

Trinest priča, ali ovoga puta nije baksuzan broj) . Priznajem kao neko ko piše, da me je ovaj deo najviše zanimao a istovremeno sam se ovog dela ponajviše i plašio , hoće li biti sve kako treba, i hoće li priče biti zadovoljavajućeg kvaliteta. Srećom, sumnje se nisu ostvarile, vrlo sam zadovoljan pričama koje su odabrane za Raketlu.
VOJVODINO PISMO-Prva priča, i odmah snažan utisak, mračna, jaka, nije za svačiji stomak ili nežno srce. Ima nešto u sebi što me podseća na Barouza, ne znam tačno šta, neki upečatljiv mrak. A stihovi ubačeni u priču dodatno joj daju psihodelija šmek.
DAH LEDENE GROBNICE- Živopisan i interesantan stil, pomalo vickast i zabavan, smešten u hladno severno okruženje. Horor elementi ovde su provučeni na jedan zabavan način, ali opet priča ne gubi zbog toga na radnji i dinamici.
DETE DINARE-Pošto je u pitanju moja priča, nije red da puno komentarišem, valjda će drugi dati sud. Reći ću samo da sam pokušao malo drugačije da predstavim vampire, uz naglasak na psihu u ratnom i poratnom periodu, i borbu glavnog lika sa samim sobom i demonima iz svoje prošlosti. Nadam se da je nešto jeze dočarano.
EVA-Zanimljiv eksperiment, vrlo snažan izraz, maštovito, upečatljivo, a opet tečno napisano, priča klizi. Dobro to zvuči na engleskom, baš interesantno.
PRESTOL OD KOSTI-Čini mi se da ova priča najviše ide na opise, dočaravanje atmosfere, nije loše napisana, sasvim solidno.
LUD JE SAMO ONAJ...- Hmm, kratko, sarkastično, pomalo filozofski, ali neka mračna filozofija)
ODLOMAK IZ KNJIGE DUHOVI BLAGA-Neobičan tekst, stilom i jezikom epska fantastika, ali i sa horor elementima. Svakako je interesantno, ali mi je teško dati neku konačnu ocenu, jer je prosto deo veće celine, koju nisam pročitao, nadam se da hoću.
HUAN DE LA ALBATROS-Ova priča ima sve potrebno za dobru zabavu-spoj starog detektivskog šmeka i modernog, urbanog krimi miljea, opasno zavodljivu moćnu vampiricu, drevne tajne. Dobro smućkan koktel!
ODLOMAK IZ ROMANA PERUNOV HRONIČAR-Dopada mi se ova kombinacija epske fantastike i horora koju autor forsira. Ovde je lepo uklopio i atmosferu ledene severne pustoši u priču.
POSLEDNJA LUNOVA AVANTURA-Ovde sve pršti i seva, ima svega, vampira, detektivskog miljea, erotike, vampira, igara moći i podčinjenosti. Autor ne stišće kočnicu, samo vozi, sedite i prepustite se.
MISTERIOUS VOJVODA-Izvinjavam se ako nisam dobro napisao. Ljudi , stavljate na iskušenja moje ne baš sjajno baratanje engleskim)Interesantan je kontekst i okruženje priče.
TAŠI TAŠI TANANA- Malo drugačiji ugao gledanja na vampire. Trudna i nervozna vampirica, prilično seksualno raskalašena...Duhovito i otkačeno, možda i poigravanje sa uobičajenim klišeima žanra.
IZA PANSIONA-Kratko, ali opet puno utisaka, senzualno, erotično...Lepo napisano.