Naleteh juce na fin livestream, jedan klan se okupio zajedno u jednom serveru pa su se zajebavali u svemiru/near ground bases.

Igrao sam danas par sati 3.3 PTU, performanse su se draaasticno poboljsale! Probacu da uploadujem jedan snimak, malo je poduzi...
Ovaj Object Container Streaming tech je najzad omogucio svakom igracu da ucitava podatke samo o objektima koji su nearby, sto drasticno dize framerate. Po prvi put, Public Universe je PLAYABLE, i to ne ono jedva, vec 50-60fps skoro svuda osim bas u crowded zonama [gtx1070 @ 1440p]. Odradio sam par misija, jedan trading run sa mojim malecnim brodom koji jedva malo cargo-a moze da ponese, pokupovao malo opreme za mene i brod od para koje svi dobijaju kad udju u PTU, i istrazio par lokacija.
Audio/vizuelno, bas je odlicno, gameplay je solidan al treba se malo navici na "full immersion" na koji developeri ciljaju [npr, nema nikakve forme teleporta/fast travela, gde god ides mora se uloziti trud/vreme]. I misije cesto promovisu promenu gameplay-a [deo misije u svemiru, pa poseta zemlji gde je potrebno setati se po lokaciji, pa skok do napustene svemirske stanice gde u zeroG-u treba naci data logove [zeroG lebdenje kroz sobe/koridore prepune plutajuceg smeca je bas cool [& scary]].
Posle ovog igranja mnogo mi je jasnije zasto ljudi kupuju nove brodove non stop, bas je impresivno videti druge mnogo vece brodove oko sebe, sa igracima koji zajedno igraju [multi-crew]. Bukvalno sam na trenutak bio osetio potrebu da upgradeujem moj malecni Aurora MR u Avenger Titan.

Al necu da se previse navikavam na trenutno stanje igre, sa 3.35 ce stici par novih planeta/meseca, sa 3.4 [pre kraja godina ili pocetkom sledece] novi flight mechanic [i u svemiru i u atmosferi], FPS NPC AI ce biti up and running [za on-foot okrsaje] i docice jos oficijelno podrzanih zanimanja pa ce biti vise slobode u igranju.