Relja, ovom tvojom gore navedenom logikom, zvuci kao da bi ti bio zadovoljan da Chris Roberts izadje i kaze:
"Od danas Star Citizen je live, izvolite pogledajte launch trailer"
I zaista zvuci kao da ti samo treba (arbitrarni) datum i onda je sve ok.
Tako je. Jer onda je to proizvod, a ne "evo neki testovi koje smo napravili da pokažemo šta će možda biti moguće, a možda i neće jednom kada sve integrišemo u celinu. I onda će biti otvoreni ka kriticizmu ili pohvalama. Onda možemo da uzmemo obećanja iz Kickstartert kampanje i poredimo sa proizvodom koji je izašao. Ili možemo samo da posmatramo igru kao celinu i kažemo "Ovo je super" ili "Ovo je nekoherentni haos nepovezanih delova".
Bez toga, mogu unedogled da kažu "ne, ovo je samo jedan modul, suzdržite komentare dok ne bude gotovo". I može nikad da ne bude gotovo.
To je kao onaj loš umetnik koji postuje sve što radi online, ali obavezno se potrudi da bude jasno da se to samo nešto zajebavao i da to ni u kom slučaju nije njegov najbolji rad. Pa ako ga opljuju, onda je ono "Ej, ma to sam samo žvrljao nešto", a ako prođe super, onda na sva zvona priča kako je imao viziju i sranja.
Mislim da ima "fazna" razlika izmedju onoga sto DH kaze, a ti pitas.
DH smatra da je ovo sto trenutno postoji vec "TO", a cini se da ti to ne prihvatas kao odgovor...
DieHard može da misli, ali meni treba da develioperi kežu "e ovo nije više ni beta ni ništa tome sličnom, ovo je igra" Nisam dovoljno gledao, a kamoli igrao, da definitivno sa sigurnošću kažem da DieHard nije u pravu, ali mi i dalje deluje na osnovu snimaka ljudi koji igraju, da to nije igra, nego odvojeni delovi igre na kojima se radi.
Sto se gameplay loop-a tice, "release" ce biti kada svih 12 "pillar"-a bude gotovo...
https://youtu.be/EGzcYLBN2VU?t=227
Ti slušaš sebe dok pričaš ove stvari? 12 stubova. Religion.
...ali to ne znaci da ce sav content biti tada spreman, na tome ce da rade dokle god ima igraca. Na svaka 3 meseca novi content drop.
Nemoj da mi ubacuješ reči u usta. Rekao sam da je savršeno normalno da se igra expanduje. Niko ne očekuje da SVE što su ikada zamislili bude u igri na dan lansiranja. Samo da bude zaokružena celina koja je igriva. Ponoviću primer s Elitom. Prva verzija koja je izašla je bila potpuno zaokružena celina. Simulacija galaksije, mehanike leta i dogfight-a, trgovina, misije, istraživanje, rudarenje.
Posle su poboljšavali te stvari o dodavali nove kao što su komunikacije među igračijma, wing-ovi, squadron-i sletanja na planetu, vožnja po površini planete, community goal-ovi.- Ali i bez svega toga, igra u bazičnoj formi je i dalje bila igra koju si mogao da kupiš, igraš, izkritikuješ, pohvalčiš kao celinu.
SC ide potpuno pogrešnim perfekcionističkim stilom. Moramo da napravimo SVE savršeno pre nego što sve spojimo u celinu.
Sa druge strane SQ42 je SP projekat, to ce biti gotovo do kraja 2020 [I hope
]. Tu ce zaista biti clear release date [uz raniji beta test].
Pošto stalno prebacuješ temu na taj SQ42 projekat koji nije bio ni pomenut kada su skupljali pare od naivčina, pročitaću ovo kao "Ne, neće izaći SC ni za par godina. Ali izaći će ovaj drugi, mnogo manji projekat!"