Hvala ljudi za ovaj preliminarni feedback.
Ajde da prvo opišem koncept igre. Pre par meseci igrao sam ponovo Another World na Amiga emulatora i došao do jednog dela igre koji mi je dobro poznad. Konradov pomoćnik otvori prolaz u podu kroz koji on propadne u ventilacione sisteme ili neke tako slične tunele ispod. Ovaj deo igre je totalno originalan i ne ponavlja se kasnije. Evo screenshot-a:

Dakle, vidimo samo prostor oko Konrada. Što mi nekako simulira osećaj koji neko ima u potpunom mraku na osnovu pipanja zidova. Kotrljajući se tako nailazi na prepreke, paru koja se ispaljuje u redovnim intervalima, visoke padove od kojih pogine i sl, ali poenta je da se navigira na osnovu sećanja tunela. Morate da dobro upamtite gde je šta da bi prešli ceo nivo u mraku.
Skontao sam da je to zanimljiv pristup rešavanju lavirinta i odlučio da napravim igru s tim gameplay-em na umu. Dakle ovde će biti istraživač koji upada u piramidu s vrha i istražuje tunele (sa zamkama, ključevima i sl) ali ne vidi ništa van domašaja svoje baklje. Pošto je piramida u pitanju, prvi nivoi su mali i jednostavni, a kako se spušta dole ka "faraonovoj odaji" postaju sve veči i komplikovaniji. That's aout it. Na dnu nailazi na portal koji ga vodi na tematski drugu piramidu. Recimo u fazonu inka. Pa sledeća može da bude alien world i tako dalje, svaka sa svojim setom prepreka i logičkih igrarija.
E sad, što se naočara tiče. Tu sam se možda zaj***o. Prvo sam kontao da bude neki steampunk lik sa gomilom opreme na sebi, pa su mi se te pilotske naočare sa crvenim staklom učinile kao super ideja. Ali onda sma završio sa ovim Indiana Jones type likom. Videću šta mogu da izmenim malo.
Edit: Evo dva snapshota lavirinta direkt sa mog Nexusa:

Ovo je ono... working, jedino što sa mojim ograničenim poznavanjem skriptovanja ne mogu da kontrolišem ovaj plamen po lavirintu preko touchscreen-a ali mogu sa WASD kontrolama na Desktop varijanti. Ovo je jedan raniji test, mislim da treba da bude manje realno, više cartoony. Ne znam da li da pokušam da napravim kao u Another World-u totalan mrak okolo ili da ostavim ovako obrise (mapa je veća od ekrana, kamera prati lika sa bakljom, svakako mora da se pamte skretanja).