Autor Tema: Nifest – Međunarodni Festival Stripa Niš, 23-27 april 2014, premijera “Siročadi”  (Pročitano 5021 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Sale

  • Dominator
  • *****
  • Poruke: 905
    • Mega blog
Dobra vest za sve ljubitelje stripa, od 23 do 27 aprila biće održan prvi Međunarodni Festival Stripa u Nišu.


Aleksa Gajić, strip crtač i idejni tvorac dugometražnog animiranog filma "Tehnotise - Edit i ja" podario je nišlijama ovu ilustraciju uoči njegovog gostovanja na Nifest – Međunarodni Festival Stripa Niš, 23-27 april 2014. Futurističko viđenje Kalčinih lovačkih priča u društvu Steve i njegovog lovačkog psa Čape (aluzija na spomenik koji postoji u Nišu). Hvala mu na ovom lepom crtežu i da mu poželimo lep i ugodan boravak u Nišu.


Citat
Ovaj festival stripa poneo je naziv NIFEST, a pravu ekskluzivu ovog festivala činiće njegovi gosti. U Nišu će od 23. do 27. aprila boraviti i Roberto Rekjoni, urednik i scenarista Dilana Doga, kao i Đovani Fregieri, jedan od najpoznatijih italijanskih crtača koji je potpisao na desetine epizoda Dilana Doga. Pored njih sa posetiocima NIFEST-a će se družiti i proslavljeni domaći autori: Darko Perović, Aleksa Gajić, Vladimir Krstić Laci, Mirko Čolak, ali i makedonski autor Aleksandar Sotirovski.

Centralno dešavanja Festivala biće Sajam stripa na novom niškom sajmištu u Duvaništu, na Vizantijskom bulevaru. Svoje učešće na Sajmu, veliki popuste i promocije najavili su svi veći srpski strip izdavači. Pored Sajma, Nišlije će moći da posete i 4 izložbe posvećene stripu, i to u Paviljonu u Niškoj tvrđavi, galeriji Niškog kulturnog centra i u prostorijama TON-a u Obrenovićevoj ulici. Za najmlađe su planirani i časovi crtanja u školama, koje će održati upravo gosti festivala. Specijalna predavanja i promocije izdanja se podrazumevaju.Ujedno dogodiće se i premijerno predstavljanje novog izdanja Darkwood-a : strip Siročadi (Orfani) !


(Siročad) je strip serijal koji cilja mlađu, moderniju publiku i ima futurističku tematiku, sa drugačijim, kolornim, crtežom.

Maleni prestrašeni ratnici (Picolli  Spaventati Guerrieri)

Roberto Recchioni / Emiliano Mammucari / Annalisa Leoni

Prošlost: tajanstvena vanzemaljska sila je pretvorila polovinu zemaljske kugle u zadimljeni krater. Pod vođstvom doktorke Jurić i generala Nakamure grupa dece je podvrgnuta napornom treningu u cilju da postanu najprekaljenija jedinica u istoriji. Jonas, Ringo, Juno, Hector, Rey, Felix i Sam tako započinju svoju pustolovinu.

Sadašnjost: svemirski brod sleće na planetu s kojeg je stigao napad sa ciljem da pronađu to razorno oružje i da ga unište. Kad se pojave vanzemaljci da ih spreče u tome na scenu stupaju prekaljeni ratnici: Siročad!


Više o svemu ovome pročitajte na ovaj link: Nifest – Međunarodni Festival Stripa Niš, 23-27 april 2014, premijera “Siročadi”! | Mega blog
Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija,  video igara, stripova i još ponečeg...