Dobar dan svima,
A sad, pomoć prijatelja, moje čudno/smešno pitanje, davno (recimo 90ih) sam čitao strip, koji ne znam kako se zvao ali ni u kojoj ediciji) pamtim kratak sadržaj...
Svemirski brod prevozi zatvorenike, koje čuvari muče i nekakvim brenerom ih, kao, obrađuju i spajaju praveći od njih nakaze, kada im se junak zameri, pokušaju to da naprave i od njega i tu dolazi do borbe u kojoj je izazvana velika eksplozija koja oštećuje brod.
Njihov pokvaren brod se nalazi u blizini Zemlje što predstavlja veliku opasnost jer su zemljani mutirali u nekakva svemirska bića.
Sledi prikaz šta se nakon kataklizme dešavalo na Zemlji i kako su preživeli mutirali, postajući leteća bića (meni nalik na leteće kornjače).
Dolazi do bitke u svemiru u kojoj oružja svemirskog broda Zemljanima ne mogu ništa jer se previše brzo kreću....
Tu sada za mene nastaje problem jer se ne sećam šta je dalje bilo, kao ni gde sam to čitao, a voleo bih da ponovo vidim jer mi je po sećanju bilo interesantno.
Pretraživao sam razna izdanja ali nisam našao ni približan trag ka tome što tražim, ni po naslovu ni po nazivu izdanja.
Unapred zahvalan uz srdačan pozdrav,