Čekaj da malo bolje pojasnim ovo. Ovo što je bear rekao: religija. To je ono što mi smeta kod SF franšiza. Sve je isto kao religija. Ono, imaš ljude koji se raspravljaju oko toga šta je kanon tu. Kakve to veze ima u potpuno fiktivnom svetu? Kad je Lukas (ako sam dobro razumeo), u nekom od onih remastera promenio redosled pucnjave u sceni između Soloa i Greedo-a, ljudi se uzjebali jer sad ne znaju šta je stvarno. Ono, ko je prvi pucao?Odgovor je naravno: ništa nije stvarno. Ali to ne može tako u fandomu, mora da se zna šta je _tačan_ redosled događaja, a šta ne.
Ili ono sad mi nešto ležerno pričamo i ja pomenem "E i onda Betmen, Supermen i Spajdermen kao dođu.." i neklo me prekine sa "Ej, ali Spajdermen je iz Marvel univerzuma!" Šta? Koga zabole? Kakav univerzum? It's not real!
Što se Pikarda tiče, nikakva količina sranja koju mogu da unesu u novi TV show ne može da propagira svoje sranje unazad kroz vreme i uništi mi uživanje u fenomenalnom liku iz 80s TV serije. To nije _pravi_ Pikard koji je postao debil, to je samo lik u nekoj novoj seriji koja će mi se svideti ili neće. Ne kažem da me sasvim zabole i da mi nije bitno, ali ono... not real.