Pogledah i ja. Zacudjuce dobro s obzirom na milijardu likova. Plasio sam se da ce mi patetika skrljati suspense of disbelief, ali ne, cak i pored svih "koliko to ima smisla" i "ok, to je vec previse i za comic relief" uspeva da odrzi tempo i pricu.
Malko insofrisana scena, ali svejedno, it's a legit fanservice 10sec shot u filmu cijih je zadnjih 1h kompletan fanservice.
Moze li iko da mi kaze zasto su naknadno bili dodali ime od Danai Gurira-e na poster?
Ne znam sta znaci insofrisano, ali kao sto kazes, u filmu koji je maltene pola fanservice, smatrati ovo za nesto usiljeno znaci bas imati problem sa zenama. Mislim, da su stavili gomilu Iron Mana, niko ne bi ni primetio. Kad ljudi kazu stvari tipa “malo je cringy” - onda valjda kazu “bolje da te scene nema”. A kad vidim koliko zenskih youtubera, fanova (pa i moja zena) se obradovalo - onda mi bas bude zao koliko ljudi ima neki problem s time.
It’s fanservice for women fans. Nista vise. And it was cool.
To mi je bilo meh u najboljem slucaju. Generalno mi je taj identity-driven fan-service budjav, ne u nekom altrajterskom smislu nego jer jeste usiljeno eksplicitan (nemam problem sa zenama, prim aut), postavlja taj grupni identitet iznad samih likova, karaktera, price etc. Sad ce se neko (sa pravom) uvrediti jer nije bilo jednako eksplicitnih LGBTQ power momenata, teen/young adult power momenata etc. Ne salim se - evo kritika sa te strane:
How the straight agenda ruined ‘Avengers: Endgame’.Tako da mi je najvise u tome smetalo ne sto je bilo fan-service-a sakom i kapom, nego sto je bilo cheap, populisticki fan-service u segmentu u kojem NAJVISE treba da se trudi da prikaze pravi kvalitet i razbija neke staklene zidove. Nausprot tome, ovde je "to zelite da vidite, to cete da dobijete", na korak od (jeftinog) politickog koketiranja sa novom generacijom (a i treba kod zena napraviti trziste pride, posto trenutno postoji taj bias u potrosackom delu).