l2+r2 - ako si slabije opterecen ili si na ravnom terenu, ne moras da drzis. Takodje, nemozes da trcis dok se tako "stabilizujes".
Sprint - Ako si opterecen dosta, sprint nece puno dodati brzine. Ja sam vec nabavio dve vrste agumented exo-skeletona za poboljsanje nosivosti tereta [powered by electicity, not stamina], a tu je sprint vidljivo brzi.
jel kupim sav shit - Kako got ti hoces, ako ti je usput nosi. Ja sad uglavnom uvek sa sobom nosim power exo/bike/lebdecu platformu tako da mogu da nosim bas dosta, ali uglavnom sto se "vecih" stvari tice uglavnom sam sa tovario pola tone resurasa na kamion pa to razvozio do Highway construction site-ova.
Ladder - Samo ti je bacio reccomendation za jedan od mogucih nacina upotrebe ladder-a. Iskreno, ja i bacim ponekad ladder jer na ledjima nekad nosim 10m visok stack [lol] pa me mrzi da se sporo provlacim kroz dublju [zutu] reku. Za reke sa crvenim zonama, tu je neka vrsta mosta obavezna.

Mojih par reccomendation-a:
- Nemojte se previse zadrzvati u chapter 2, predjite slobodno u chapter 3 jer se tamo dobija mnogo dobre opreme. Ako hocete kasnije se mozete vratiti tamo i craftovati sve te dodatke za upotrebu u toj regiji.
- bitke protiv MULE-ova su mi bas fun, predlazem sto cesce koriscenje L2+R2+Squre za charged attack kojih ih destabilizuje.
- sto manje opreme ponesete sa sobom to bolje, protiv MULE-ova mi ne treba nista, al eto nosim Bolo gun. A protiv BT-a 2 pakovanja granata su dosta ili za ciscenje terena ili za mini-boss-a ako vas uhvate BT-ovi.
- BT duhovi su easy as fuck, sneaking oko njih je lagan. Tri vrste granata [jedna da ih pomeris, druga da nestanu, treca za AOE explosion] mogu da sluze kao ispomoc. Cak i ako se pojave crne ruke na zemlji, i dalje se moze sneakingom [samo bez stajanja] izaci i zone.
Igra mi totalno drzi paznju, bas mi je zanimljivo istrazivati ludo-dizajniran teren i odrzavati ovu ludu ekonomiju. Kontam da sam blizu sledeceg velikog story beat-a, taman posle velikog fokusa na istrazivanje, roadbuilding i quests.