Na to sam i mislio. Ti si se bolje izrazio. Dobra Sci-Fi priča.
Generalno mislim da Star Trek ima mogućnost da se ponovo postavi kao drugačiji od ostalih, ako pripreme teren kako treba. Sa boljim efektima kakve danas mogu da izvedu, mogu da naprave život na svemirskom brodu realnijim, a u isto vreme klasično Trekovski fantastičnim. U poslednje vreme realno u SF-u znači "prljavo, sa tragovima habanja". Ne mislim na to. Mislim da setovi mogu da izgledaju stvarnije, a da pri tom i dalje vidimo ljudsku vrstu kao veoma, veoma naprednu svemirsku rasu. Protoss class technology. Ne bi mi uopšte smetalo da odu overboard. Lebdeće platforme, komandni most u otvorenom svemiru zaštićen poljima sile, fenomenalne bašte i parkovi u sred borbenog broda, hologramski interfejsi svugde.
Mislim da u moru SF-a koji se približava koliko je moguće današnjem vremenu radi realnosti, Star Trek treba da ide dalje u budućnost.
Takođe, priče koje su bile aktuelne onda su sada prevaziđene. Moraju malo da se update-uju. Ono što me najmanje interesuje je da gledam političke igre između Klingonaca, Kardasijanaca, Romulanaca... Treba da stave seriju u period kad su oni svi odavno u Federaciji ili se Federacija davno raspala.