Ma sve je to ok, ali opet to ne opravdava podlo ponasanje. Primetio bih jos da po tim maloprodajama radi gomila neznalica (cast izuzecima). Kao neko ko je iz struke imao sam sa tim prodavcima/prodavacicama par zaista komicnih situacija. Npr. tip me je ubedjivao da ne postoji naponski kabl duzi od 1.5m! Dok je pc hardware retail kod nas bio jos u povaju uglavnom su to radili ljudi koji to vole pa si mogao da imas normalnu komunikaciju sa njima. Otvaranje, za nase uslove, velikih lanaca poput WW i GT i smanjenjem plata, nakupio se razni polusvet da to radi.
Moja devojka je tamo, pre vise godina, kupila kompjuter kome se posle par dana pokvarila maticna ploca. Ok, odnela u servis, oni su ga "popravljali" i onda su joj javili da su greskom prodali njen kompjuter nekome. Ej, prodali su njen kompjuter koji je bio na servisu.
Meni nije bilo jasno kako je to moglo da se dogodi. Sva sreca pa nije jos stigla da stavi privatne podatke na komp, ali vrlo lako je mogla to da ucini. Dobila je nov kompjuter, ali svejedno, meni je to katastrofa. Pored toga, bili su bas neljubazni i nadmeni i pravili se pametni.
Takodje, jos ranije u proslost, mene su pokusali da ubede da mi napajanje nije dovoljno jako za graficku koju sam uzeo i pokusali da mi prodaju neko pet puta jace i skuplje. Naravno, graficka je radila i sa starim.
Toliko o njima. Izbegavam ih.