Da, ne cudi me da je resenje u registry editoru. Totalno user friendly. Brate, NECU, iz principa necu da kopam po registry-ju da bih dobio basic functionality. U svakom slucaju, hvala ti na savetu.
Uzgred, znam da je ti ovo bila prvenstveno refleksna reakcija, ali (cak ni) ovo sto je neor linkovao nije registry editor. Mozda je ruzan jer koristi '90s tree UI, ali nema bitova i bajtova, hex kodova, nego mator, mozda konfuzan, ali definitivno klasicni setings panel. Ne menja stvar da ima previse teksta/opcija koje ne zelis da citas, shvatam, ovo samo dodajem "for the record".
Ok, vazi. Ucinilo mi se da je registry, zato sto lici.
Vidi, nemam ja stvarno nista protiv Windowsa. U smislu - nemam nikakvo zadovoljstvo kada naletim na nesto sto mi se ne dopada. Ja, u krajnjem, koristim Windows, nije to 'ili-ili'. I svakako na Mac-u postoje stvari koje mi smetaju. Medjutim, ovde je vise situacija da nekad mislim da ih bukvalno zabole za user experience. Evo to sto si rekao 'klasicni settings panel'. Ok, kapiram, nije im to prioritet - ali koliko je tesko da uzmu par ljudi i kazu "aj zamenite ovo necim novijim". Mislim, mogli bi to da urade. Apple se fokusirao na iOS, pa kao jos i da razumem zasto u Mac-u nesto nije up-to-date (a toga ima manje nego u Windowsu). Ali Microsoftu je Windows glavni proizvod. Flagship. Pa brate, nek ga ispolishuju do besvesti.
I kapiram ja, paralelni svetovi. Verovatno ja apriori prilazim nekim stvarima negativno i ne prastam greske. Svestan sam toga. Ali ima stvarno situacija kada mi se cini da ne pricamo o istim stvarima. Evo, danas sam bas nesto trazio na Windows 10 PC-u. Jeste, neki sklopljen komp, nije Surface, ali ima SSD, ok je kompjuter. I uzmem da pretrazujem nesto u Search i ne mogu da nadjem fajl na kom sam juce radio. PSD fajl. Nema ga u indexiranom searchu - jednostavno, upisem u onaj search dole i ne pojavljuje se. I cemu onda sluzi taj search ako ne mogu radni fajl da nadjem? Poredjenja radi, na Mac-u ne samo da mi nadje fajl, nego sam bukvalno danas pronasao font koji je bio u attachmentu u mailu koji sam poslao pre mesec dana. A da ne kazem sto isti search pretrazuje i Evernote notes, i dokumenta i PDF-ove, ma bukvalno ako negde na mom Mac-u postoji rec "Atila" i ja upisem "Atila" on ce mi pronaci fajlove u kojima se to nalazi, i sortirati ih po tome koliko sam ih cesto koristio. A na Windowsu nisam mogao da nadjem najobicniji fajl na kom sam juce radio.
Zasto ovo pisem? Zato sto sam ubedjen da ces mi ti reci da ti kada nesto trazis, odmah nadjes. I testiraces - i tako ce i biti. I ja tebi verujem, mislim, siguran sam da ne lazes ili ne izmisljas. Zaista, pocinjem da verujem u paralelne svetove.
Ali hocu da podvucem - napunio sam 35 godina. Radim svoj posao. Zaista nemam neku posebnu navijacku fandom zelju da Windows zakaze da bi rekao A-HA! JEL VIDIS DA JE MAC BOLJI! Iskreno, najbolje bi bilo da su oba preterani i da ja biram koji cu da koristim na osnovu izgleda ikonica ili tako nesto. Ali meni Windows jednostavno ne radi kako ja ocekujem - u poredjenju sa macOS. I to nije nikakva fiksacija - nego tako nekako uvek ispadne. Da li moja podsvest filtrira stvari, da li sam pristrasan - ne znam. I stoji da macOS koristim na skupim kompjuterima dok su ovi PC kompjuteri sklopljeni iz delova na popustu. Mozda na nekom Surface Pro sve to radi jednako dobro. Nemam pojma. Ali prestani s tim "Ivan samo zeli da pljuje Windows". Ne, ja zapravo zelim da mogu da hvalim Windows, posto bi mi posao bio laksi.