Nisam siguran da li ovde iko ima ideju ili moze da pomogne, ali svasta vi ljudi znate pa da podelim frustraciju s vama - uglavnom, nedavno sam na Switchu uzeo da igram malo Warframe, online igru za koju ste verovatno culi. Elem, igra radi normalno svuda - osim kuci, na mom internetu, koji je SBB. Kada sam na poslu i koristim wifi tamo, ili kada koristim Telenor-ov net (hotspot preko telefona) - sve radi normalno. Ali ako sam prikacen na SBB, uopste ne mogu da se ulogujem u igru. Odmah da kazem - probao sam i na PS4 i jednako se desava - i to i preko wifi i preko LAN kabla.
Citam na netu da ljudi imaju problema na svim platformama sa tom "can't login check your info" greskom, i da je resavaju preko VPN-a ili tako nesto.
Da bude jos cudnije, secam se da sam u starom stanu, koji je isto imao SBB, ali drugi ruter - igrao Warframe davno. S druge strane, znam da mi je drugar rekao svojevremeno da mu For Honor jako lose radi preko SBB iz nekog nekog razloga (nemam pojma sta je rekao i ne mogu da ponovim).
Uglavnom, guglao sam malo i otkrio za nekakav port forwarding, mozda to upali - i skontao da gomila ljudi, iz gomile razloga, konfigurise svoje rutere prema igrama koje igraju. Ja sam nesto tu pokusao - ali kao i sve vezano za rutere - to je toliko lose objasnjeno i nejasno da sam se samo nadrkao. Ozbiljno, prosto je bezobrazno koliko ama bas svaki (ali svaki) tutorial za bilo sta vezano za rutere podrazumeva da ti vec sve znas. Ja nemam pojma sta je UDP ili TCP i kada oni napisu "e samo to podesi ovako i ovako" ja ocekujem da u podesavanju imam polja pored kojih pise UDP i TCP, jel, a ne da pise nesto skroz drugo. Pored toga, tek sto celu foru sa staticnim, dinamicnim i lokalnim IP adresama mojih uredjaja, mog neta, moje duse, cegavec nisam pohvatao. Osim, da, svaki drugi link je pokusao da mi proda neki program za te stvari koji izgleda kao da je iz 1998. i, naravno, samo je za Windows.
E da, ruter koji mi je SBB dao je neki Ubee.... nikad cuo, jel.
Jel neko imao slicne probleme i da li ima nekakve ideje predloge? Kao sto rekoh, sumnjam - ali hajde da pitam i, makar, podelim frustraciju.