CBS dao free korona-streaming na mesec dana pa sam poceo da gledam. Stigao sam do tu neke 6-te epizode, so far so good.
Milijardu puta mi je bolje leglo od Discoveryja, mozda ima malo vise fan-service-a nego sto sam mislio (pitam se koliko ljudi razume zasto je Hju toliko prijateljski raspolozen prema Picardu i cela ta dinamika sa TNG castom) al' ajd, ipak se serija zove Picard. Drago mi je da nisu napravili TNG reloaded ili da Picard bude neki gerijatrijski action-hero.
Data-cerka (2) mi je jedino nesto slabija, ostali karakteri su odlicni. Iako se vidi fem-tilt (prim za Ivana, nisam brojao - spomenula mi zena, ali nekako ako ne racunam TNG cast, zasad su svi recurring muzjaci u seriji tabadzije/vojnici/spijuni uz jedini izuzetak Rios-a, dok su sve recurring zene oficiri/bosovi/naucnici), nije toliko kretenski uradjeno tako da nije neka frka. Bukvalno mi zena kaze - jedini muskarac u starfleetu kojeg sam videla tu je onaj potrcko Ensign koji daje bedz Picardu na info-desku. Admiral sa kojim Picard prica, zena. Ova Commodore sec chief, zena. Rafi (ajde, ex-officer) zena. Starfleet oficir koga Rafi ubedjuje da im daju propusnice, zena.
Mislim da je jedino ovaj novointrodukovan gore taj koji mi nije legao (dobro, shvatili smo, rade gadosti bez anestezije, al' jel' bas moram da gledam cupanje ociju?).
Summa summarum, ovo bar mogu da gledam bez suza za razliku od Discoveryja. Zasad nije generation-defining must-watch, ali je definitivno pozitivno iznenadjenje.