Wow! Kick ass, baby!
E da se i ja oglasim. Elem, nisam jos kupio, uzecu sutra - a ako ne nadjem, ima moj drugar vec.
Ali vec sad imam par komentara/pitanja. Kao prvo, upucujem vam cestitke i najbolje zelje. Ova dva stripa su, koliko znam, trenutno jedini mesecni stripovi u Srbiji (ne racunajuci strane, jel). Godspeed!
E sad pitanja. Kao prvo, interesuje me finansijska opravdanost ovoga. Naime, znam da nije sve u novcu, ne treba niko to da mi objasnjava, ali jedan ovakav rad zahteva puno ulozenog vremena i samim tim ljudi koji ovo rade moraju da budu placeni, jel. Juce smo drugar i ja nesto razmisljali - koliko bi bilo kupaca, kolika bi bila zarada, i slicno. Zakljucili smo da ima puno zainteresovanih, ali malo onih koji ce zapravo da odvajaju pare za strip na mesecnoj bazi. I meni sve ovo sa te strane deluje malo ludacki. Nemojte me shvatiti pogresno, ja sada ocekujem da mi neko objasni zasto to nije tako. Ali, kazem, ne vidim kako ovako nesto moze da isplacuje ulozen trud (koji je, sigurno, veliki). Bilo bi lepo da moze, jako lepo.
Dalje me interesuje koliko su tacne, ovaj, glasine o Luxoru kao eksploatatoru mladih talenata (ovo je nezgodno pitanje, znam, ako niko nece da prokomentarise, ne mora).
Konacno, interesuje me da li je kreativni tim razmisljao o izdavanju stripa sa vise strana, iz svega nekoliko nastavaka, (recimo, tri godisnje) - koji bi bio nesto skuplji, ali veci i luksuzniji. Kao sto to rade u, recimo, Francuskoj. I ako jeste, zasto su odlucili da im ovaj 'americki' fazon vise odgovara? Postoje pros i cons za oba pristupa, i zato me interesuje sta je bolje za domace trziste.
Eto. Zelim vam puno srece i uspeha. I zaista cestitam na probijanju staze u ledu. Ako bude bilo drugih mesecnih stripova, pratice vas. Strip, inace, lepo izgleda po ovim shotovima. Ne svidja mi se inking (linije su kao da su crtane flomasterom) i mislim da to kvari dobar crtez i dobre boje - ali to nije toliko bitno. Strip vrlo lepo izgleda, svejedno. Pored toga, u US (a mislim da ce tako biti i kod nas) - za mesecni strip je na kraju dana najvaznija prica, ne crtez (zato sam ja veci fan francuskih stripova) pa od toga, verujem, najvise zavisi da li cete zadrzati citaoce. Ali sada se vec gadjam znanjem koje nemam u dovoljnim kolicinama.