Kompletna triologija je super. Prva je maltene standalone, druga je vec ocigledno buildup za finale, koje je BAS epic. Sanderson je najavio da je potpisao ugovor za pisanje nove Mistborn triologije [orginalni plan mi je bio 3 triologiej za taj univerzum - fantasy times, steampunk times i far future times]. Inace bas ne mislim da Sanderson ikad pise "spanske serije" kao Martin. Njegove knjige uvek imaju dobar tok i neverovatan miks worldbuilding/likova koji se menjaju/zanimljivih magic sistema koji uvek prave zanimljive avanture. Stormlight Archive ce mu imati 10+ knjiga, napisao je samo 2 u bigass broju stranica, ali obe knjige su epic as fuck. Radije bih citao njega nego Martina [od kojeg sam vec odustao].
Inace, svasta sam citao [slusao audiobookove] u poslednje vreme... Star Wars Tarkin, Scalzijev Lock In [dobar worldwbuilding ali previse nagla zavrsnica], Sandersonov Steelheart+Firefight, najnoviji Beyond the Frontier+sve tri Lost Stars od Jack Campbell-a... plus overio sam audiobook verzije od Ready Player One i Martian posto sam to ranije "samo" citao.
Sledece sto cu da slusam je Symbiont od Mire Grant.