FOX sprema zanimljivu seriju smeštenu u Gotham City

Za razliku od ostalih superherojskih serija koje možemo videti na TV ekranima, ova će se fokusirati na život policajaca u Ghotham City-u pre pojavljivanja Betmena.

Pre 10 godina stripski pisci Ed Brubaker and Greg Rucka su uspeli da u javnost izbace veoma popularni strip “Gotham Central” koji je bio totalno fokusiran na život i rad običnih policajaca Ghotham City-a. Suočeni sa sve većim brojem Betmenovih negativaca koji divljaju po ulicama, oni su morali da razviju nove načine borbe protiv njih, često upadajući u situacije koje nikada ranije nisu mogli da sretnu. Ovaj strip je odmah dobio nekoliko zapaženih nagrada, a prve dve priče (sakupljene u 16 pojedniačnih izdanja stripova) “In the Line of Duty” sa Mr. Freeze-om i “Half a Life” sa Two Face-om i dan danas ostaju zapamćeni kao nešto najbolje što je ovaj strip ponudio.

Ova odlična ideja je dugo godina pokušavana da bude adaptirana u druge medije, a danas je internetom odjeknula vest da je kreator poznate detektivske serije “The Mentalist” Bruno Heller  uspeo da obezbedi sredstva za pravljenej serije “Ghotham” kod televizijske kuće FOX. Serija će pratiti karijeru mladog detektiva Gordona, pre nego što je on uspeo da postane šef policije Gothama. Za sada pouzdano znamo da u seriji definitivno neće biti pojavljivana Betmena, ali da će rast kriminala u Ghotamu posle smrti Bruce Wayne-ovih roditelja dovesti do pojave negativca koji su zaslužni za veliku popularnost Betmenovih stripskih priča.

Još nije poznato ko će glumeti mladog Gordona, kada će se serija pojaviti na TV ekranima, kao i da li će uopšte biti povezana sa filmskim Batman univerzumom Christopher Nolana, reboot-a DC filmske franšize kojeg je započeo Zack Snider, ili će možda imati pokoju dodirnu tačku sa CW-ovim TV serijama smeštenim u DC univerzum Arrow i Flash.

Komentari: