”Gears of War” na velikom ekranu

Novi razvoj situacije u Holivudu uliva nadu da će popularan serijal video igara uspeti da dobije filmsku ekranizaciju.

New Line Cinema studijo prepustio je prava za ”Gears of War” film Creative Artists agenciji, kompaniji koja će pokušati da sastavi novu kombinaciju za ovo ostvarenje.
Iako je projekat razvijan od 2007. i uključivao Lena Vajsmena, režisera ”Underworld” serijala, sav napredak je zastao, a zatim ubrzo i stopiran.

U ovom trenutku, međutim, očigledno je da ljudi iz Creative Artists vide mogućnost za restart. Za sada je poznato da je Stjuart Biti pisac novog scenarija, autor koji je radio na novoj verziji priče, a pre toga i na ”Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides”.

Studio Epic, koji je vlasnik i tvorac originalne franšize popularnih akcionih naučno fantastičnih igara, biće uključen u razvoj (ukoliko do njega dođe ovaj put) u ulozi konsultanta, kako bi film bio u skladu sa univerzumom obrađenom ne samo u vidu igara, već i formi licenciranih romana.

Sa jedne strane, gubitak Vajsmana nije loša vest, ali izbor režisera će najverovatnije biti ključan momenat za napredak projekta, kao i njegov uspešan razvoj.

Nekako, ne vidimo neka velika glumačka imena u ovom – režiser će biti taj koji će film slomiti, ili probiti.

Hvala Firstshowing.net za originalnu vest.

Komentari: