Ghost Town

Ako je verovati filmovima koji uključuju kliničku smrt i ponovno oživljavanje, možemo zaključiti da se nakon toga može desiti samo jedno: žrtva/pacijent ubrzo nakon ovog događaja dobija sposobnost da vidi duhove.

Niko to nije pogubnije naučio od studenata medicine u filmu FLATLINERS.

U GHOST TOWN, drugi zdravstveni radnik, britanski zubar Bertram Pinkus proživljava sličnu stvar, i naravno, odmah počinje da vidi premiule, tačnije one koji još iz nekog razloga nisu otišli ”na drugu stranu”.
Problem je što je Pinkus arogantan, asocijalan i generalno, mrzi sve što uključuje jednu ili više drugih osoba, bilo da su one žive i mrtve.

Zato odbija da pomogne duhovima, ali jedan od njih, Frenk, ne popušta tako lako, već ga primorava da uđe u kontakt sa njegovom bivšom suprugom. Pinkus dobija zadatak da je nekako odgovori od braka sa advokatom kojeg Frenk opisuje kao najgoreg čoveka na svetu.

Originalno?
Ni malo. HEART AND SOULS igra na gotovo identičnu kartu – više duhova, svi zabavni na svoj način naspram usamljenog tipa. Ipak, ovaj film iz 1993. godine ima mnogo više šarma nego GHOST TOWN.

Da li je ostvarenje pametno napisano? Ne zaista. Pojedini delovi jesu dinamični, ali je većina dosadna, pogotovu poslednjih 30 minuta patetike, loše muzike i predvidljivo-neočekivanog kraja.

Najveći impuls ovog, realno slabog ostvarenja, leži u dva glavna muška lika – Rikiju Džeravisu koji glumi Pinkusa i Gregu Kinearu koji tumači Fenka. Bez njih, film bi se nalazio na granici negledljivosti.

Ispod paranormalnog zapleta, leži tipična romantična komedija sa nekoliko drčnijih šala i dobrom glumačkom postavom.

Komentari: