“I, Frankenstein” trejler

Stigla je najava za novi film o poznatom liku iz horor literature, ali koji je ovde stavljen u sasvim drugačije okruženje.

Najvažnija činjenica – film nije baziran na romanu iz 1818. godine, već na istoimenom stripu izdavačke kuće Darkstorm Studio. U njemu, Frankenstein je zapravo prezime koje je Adam (tumači ga Aaron Eckhart, što je prilično neobičan izbor za ovakvu vrstu uloge) preuzeo od svog tvorca. U sadašnjosti, 200 godina nakon “uskrsnuća”, Adam koji poseduje nadljudske moći dolazi u grad gde se sprema sukob između dobra i zla koji bi mogao da izbriše čovečanstvo. Osim što je do sada ovaj film bio gotovo nevidljiv, zanimljivo je da delo skoro u celosti nastalo u australijskoj produkciji, dok će Lionsgate biti distributer. Međutim, njegovi producenti su prethodno radili na Underworld franšizi, što se lako vidi i to nas ne raduje previše.

Za sada, tejler pokazuje puno akcije u CGI okruženju, pomešane sa neo-goth stilizacijom, zbog čega podseća na dela poput “Konstantine”, “Van Helsing” i već pomenut serijal. “I, Frankenstein” dolazi u bioskope u januaru 2014. godine.

Komentari: